Ünlü İş Adamından Erzincan'a Yatırım Sözü - Son Dakika
Yerel

Ünlü İş Adamından Erzincan'a Yatırım Sözü

Ünlü İş Adamından Erzincan\'a Yatırım Sözü

İspanya’nın başkenti Madrid’de yaşayan Ortadoğu’da tanınmış Türk işadamı Ali Evsen Erzincan’a jeotermal yada tekstil konusunda yatırım yapabileceğini ifade etti.

26.02.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın başkenti Madrid'de yaşayan Ortadoğu'da tanınmış Türk işadamı Ali Evsen Erzincan'a jeotermal yada tekstil konusunda yatırım yapabileceğini ifade etti. Evsen bu kapsamda fizibilite için bir ekibi göndereceğini belirtti.

1962 yılında Adana'da doğan, Ortadoğu, Kafkaslar ve Türkiye'de bir çok alanda faaliyet gösteren Evsen Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Evsen Erzincan'a yatırım sinyali verdi. Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve meclis üyelerini konutunda ağırlayan ve heyete misafirperverliğini gösteren Ali Evsen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve meclis üyelerini evinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve meclis üyelerinin İspanya'nın Madrid kentine düzenlediği teknik gezide; Ortadoğu, Kafkaslar ve Türkiye'de tekstilden, otomotive, otellerden, alıveriş merkezlerine, dayanıklı tüketim mallarından ulaşıma kadar bir çok alanda faaliyet gösteren Evsen Group'un sahibi Ali Evsen tarafından kabul edildi. Alcopendas bölgesinde ki konutunda Erzincan heyetini ağırlayan Evsen, Erzincan Belediye Meclis Üyesi Yaşar Nergiz ile 35 yıl önce tanıştığını ve 28 yıl sonra kendisini ve beraberindeki heyeti evinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Evsen, yıllar öncesinden Erzincan'a bağlılığı bulunduğunu belirterek" Oranın çok yemeğini yedim, suyunu içtim. Bu nedenle sizleri burada görmek beni çok duygulandırdı ve sevindirdi" dedi. Evsen, Erzincan'da yıllar önce ticareti olduğunu ve dostları bulunduğunun altını çizerek "Birkaç konuda başkan bey bilgilendirdi. O konular üzerinde bizim arkadaşlarımız bir çalışma yapacak. İnşallah çalışmanın neticesinde de güzel şeyler olacağını umuyorum. İşe başlamak işin yarısını geçmek demek oluyor. Dünya ticaretin üzerine kuruludur. Ümit ediyorum ki Erzincan'da güzel şeyler olur" diye konuştu.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise gerek yurtiçinde gerek yurtdışında gittikleri yerlerde işadamları ile bir araya geldiklerini ve yatırım yapmaları yönünde teşvik ettiklerini anımsatarak" Buraya geldiğimizde Ali Evsen beyin hem Türkiye'de hem yurtdışında ciddi yatırımlar olduğunu öğrendik. ve kendisini ziyaret ettik. Bu bağlamda Erzincan'ın avantajlarını anlattık. Kendisi de yakın zamanda ekibini göndererek jeotermal kaplıcalar ve tekstil konusunda yatırım yapabileceğini söyledi. Bu bir ilk görüşmedir. Bunun neticesinde inşallah ekip oradaki çalışmalarını yapıp, neticeye vardıktan sonra yatırımı gerçekleştirecektir. Kendisini bugüne kadar tanımıyorduk. Ama tanıdık ve kendisi ile gurur duyduk. Türk misafirperverliğini uzun yıllar yurtdışında olmasına rağmen asla unutmamış ve bizi iki gün boyunca da burada ağılardı. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Yaşar Nergiz ise, 28 yıl sonra dostu ile karşılaştığını belirterek "Kendisinin haberlerini alıyordum ama görüşme kısmeti bugüneymiş. Sözünün eri mütevazi, büyüdükçe mütavizileşen çok değerli bir arkadaşım, dostum. Gençliğinde beri hiçbir zaman sözünü yere düşürdüğünü görmedim. Çok cefada çekse sefada çekse geçmişini hiç unutmadı. İnşallah memleketimize de hayırlı bir yatırımı olursa, hem memleketimize bir yatırım yapmış olur, hem de böyle bir dostumuzu daha sık görmüş oluruz "diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü İş Adamından Erzincan'a Yatırım Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement