Uyuşturucu Operasyonunda 15 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Operasyonunda 15 Tutuklama

Uyuşturucu operasyonunda mahkemeye sevk edilen E. Günaydın, S. Apak, H. Yılmaz ve M. Erdem'in de aralarında bulunduğu 8 kişi kefaletle serbest kaldı

08.08.2013 09:16  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu operasyonunda tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen ünlü isimler Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz ve şarkıcı Mehmet Erdem'in de aralarında bulunduğu 8 kişi 50 bin lira kefalet ile serbest bırakılırken, ünlü oyuncu Eray Özbal'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 48 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Burada Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile görevlendirilmiş 7 savcı tarafından sorgulanan şüphelilerden ünlü oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Nehir Erdoğan, Engin Altan Düzyatan, Ersin Korkut ve Özge Özprinççi'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı.

Haklarında adli kontrol talep edilen oyuncular Şahin Irmak, Sinem Gültekin, Mustafa Şinasi Yurtsever ve Koray Candemir'e adli kontrol uygulamaya gerek görmeyen mahkeme, aralarında Murat Eken ve Duygu Yetiş'in de bulunduğu 8 kişiye adli tedbir uygulaması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı ve hafta bir kez karakolda imza vermesine karar vermişti.

Nöbetçi mahkemede daha sonra tutuklanması istenilen 27 şüpheli ifade verdi. Sorgu işlemleri gece 01.00 sularına kadar süren şüphelilerden ünlü isimler Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz ve şarkıcı Mehmet Erdem'in de aralarında bulunduğu 8 kişi 50 bin lira kefalet ile serbest bırakıldı. Mahkeme kefalet ile serbest bırakılan 8 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Tutuklanması istenilen 4 şüpheli hakkında kefalete gerek görmeyen mahkeme 4 kişi hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir kez karakola imza atmasını kararlaştırdı.

Mahkeme Ünlü oyuncu Eray Özbal'ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin ise uyuşturucu madde bulundurmak ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde biten davanın ardından Çağlayan Adliyesi'nden ayrılan sanatçılar soruları yanıtsız bıraktı. Adliye önünde bekleyen otomobillerine binen sanatçıların yüzlerinin güldüğü görülürken, sanatçılar açıklama yapmadan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Operasyonunda 15 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement