Ünlü modacı Barbaros Şansal darp edildiği gerekçesiyle açılan davasına katıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Ünlü modacı Barbaros Şansal darp edildiği gerekçesiyle açılan davasına katıldı

Ünlü modacı Barbaros Şansal darp edildiği gerekçesiyle açılan davasına katıldı

Atatürk Havalimanı'nda "b boğul Türkiye" sözleri nedeniyle gözaltına alınacağı esnada darp edilen ünlü modacı Barbaros Şansal'ın davasının görülmesine devam edildi.

26.02.2020 12:03  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda "b boğul Türkiye" sözleri nedeniyle gözaltına alınacağı esnada darp edilen ünlü modacı Barbaros Şansal'ın davasının görülmesine devam edildi. Şansal duruşmanın bitmesinin ardından yaptığı açıklamada "elimde bir kandil adalet arıyorum" dedi.

Ünlü modacı Barbaros Şansal 2016 yılını 2017 yılına bağlayan gece sosyal medya hesabından yaptığı bir video paylaşımında 'b boğul Türkiye' sözleri nedeniyle büyük tepki toplamıştı. Tepkilerin ardından Şansal hakkında gözaltı kararı verilmişti. 2 Ocak 2017'de Kıbrıs'tan İstanbul Atatürk Havalimanı'na inen uçağından çıktığı esnada Şansal onlarca kişi tarafından darp edilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında olaya karışan 13 kişinin havalimanında yer hizmetleri personeli olduğu tespit edilerek dava açılmıştı. Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın 3. celsesinde müşteki Barbaros Şansal ile taraf avukatları hazır bulundu.

"Arbede yaşandı"

Duruşmada tanık olarak dinlenen polis Kemal Hilmi Sevinç, olay günü Atatürk Havalimanı'nda gece nöbetinde olduğunu söyleyerek "Kıbrıs'tan müştekinin de içinde bulunduğu uçağın geleceği söylendi. Güvenlik şubeden gelip Barbaros Şansal'ın alınacağı ancak bizim de eşlik etmemiz gerektiği aktarıldı. Uçağın iniş yaptığı esnada yer hizmetleri görevlileri beklemeye başladı. Barbaros Şansal merdivenlerden inmeye başladığı esnada kalabalık bir grup ile arbede yaşandı. Daha sonra güvenlik şubesindeki görevliler müştekiyi alıp araca götürdü" dedi.

Uçağın içinde de tartışma yaşanmış

Tanık Onur Sarı ise kabin memuru olarak çalıştığını söyleyerek "Olay günü uçak havalandıktan sonra içeride bağrış sesleri duydum. Barbaros Şansal'a birkaç kişinin uçak içinde bağırdığını gördüm. Ama darp olayı olmadı" dedi. Tanık Sarı uçak iniş yaptıktan sonra yaşananları ise görmediğini söyledi.

Ünlü modacı Yıldırım Mayruk tanık olarak dinlenecek

Mahkeme olay günü Barbaros Şansal ile aynı uçakta olan ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un tanık olarak dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

"Elimde bir kandil adalet arıyorum"

Duruşmanın bitmesinin ardından Barbaros Şansal davasıyla ilgili "Elimde bir kandil adalet arıyorum gördüğünüz gibi bir Çağlayan'da, bir Bakırköy'de bir İzmir'de. Adalet, tek dileğimiz hukukun üstünlüğü, acil ve adil adalet herkes için" şeklinde konuştu.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Barbaros Şansal müşteki, 13 kişi ise şüpheli olarak yer almıştı. İddianamede ünlü modacı hakkında 'b boğul Türkiye' sözleri nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildiği aktarılmıştı. Şansal'ın 2 Ocak 2017'de Kıbrıs'tan Atatürk Havalimanı'na geldiği ve ekip otosuna bindirileceği sırada hava limanında yer hizmeti sağlayan şirket personelleri tarafından darp edildiği de iddianamede belirtilmişti. Personellerin burada ayrıca Barbaros Şansal'a cinsiyetçi, ayrımcı ve sinkaflı küfürler ettiği ve 'buradan çıkamayacaksın, seni öldüreceğiz' şeklinde tehdit cümleleri kurduğu da açıklanmıştı. Barbaros Şansal'ın şikayetçi olduğunun da ifade edildiği iddianamede, personellerin suçlamaları kabul etmediği anlatılmıştı. İddianamede 13 şüphelinin 'basit yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ünlü modacı Barbaros Şansal darp edildiği gerekçesiyle açılan davasına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı
    13:55 Direksiyon başında rahatsızlanan kadın kaza yaptı, yoğun bakıma alındı

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan bir kadın, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kaza sonucunda park halindeki bir otomobile çarpan kadın, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.

  • Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı
    13:48 Eskişehir'de tramvay kazası: Polis memuru ağır yaralandı

    Eskişehir'de karşıdan karşıya geçerken tramvayın çarpması sonucu ağır yaralanan bir polis memuru tedavi altına alındı. Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Tramvayın sürücüsü gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürü, yaralı polis memurunun sağlık durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaret etti.

  • Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı
    13:48 Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan yaşlı kadın kanlar içinde kaldı

    Edirne'de başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 74 yaşındaki Zehra Oluçay, kaçarken düşerek kanlar içinde kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde köpeklerin Oluçay'ın üzerine koştuğu ve hızlıca kaçtığı görülüyor. Olayın ardından mahalle sakinleri, köpek saldırıları nedeniyle çocukların parklarda dahi oynayamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

  • Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı
    13:43 Kurban Bayramı tatilinde 6 bin 530 trafik kazası: 75 ölü, 10 bin 810 yaralı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, yapılan denetimler sonucunda 2016'da 225 bin, 2019'da 290 bin, 2024'te ise toplamda 485 bin 710 işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, selektörle radar uyarısı yapan sürücülere uygulanan cezaların iptal edildiği de açıklandı.

  • Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı
    13:41 Manavgat'ta Otomobil Bariyerlere Çarptı: Sürücü Yaralandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada araç sürücüsü yaralandı. Kaza sonucunda yaralanan sürücü, olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı
    13:39 Manavgat'ta 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldüren kişi yakalandı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatması üzerine cinayet ortaya çıktı. Şüpheli, cami imanına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldığını belirtti. Polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, Türkan A.'nın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


Advertisement