Ünlü Modacıların İzinden Gidiyorlar - Son Dakika
Güncel

Ünlü Modacıların İzinden Gidiyorlar

İlkay Güder - London College of Fashion eğitmenleri, ünlü tasarımcılar ve aynı zamanda sektör profesyonellerinin moda eğitimi verdiği İstanbul Moda Akademisi (İMA), geleceğin modacılarını yetiştiriyor.

07.04.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkay Güder - London College of Fashion eğitmenleri, ünlü tasarımcılar ve aynı zamanda sektör profesyonellerinin moda eğitimi verdiği İstanbul Moda Akademisi (İMA), geleceğin modacılarını yetiştiriyor. Atıl Kutoğlu, Bora Aksu, Dice Kayek ve Hüseyin Çağlayan gibi isimlerin eğitim programlarına destek verdiği İMA'da, Christian Louboutin, Agatha Ruiz de La Prada, Christian Dior, Tom Ford gibi ünlü modacıların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İMA Direktörü Seda Lafcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya çapında başarısı kanıtlanmış sistem ve yapıları akademide uyguladıklarına dikkati çekerek, İMA'nın Uluslararası Moda Okulları Birliği (IFFTI) üyesi olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar tüm eğitimlerde 4 bin 500 kişiye eğitim verdiklerini bildiren Lafcı, "Endüstrinin ihtiyaçları doğrultusunda güncel eğitim programı, son teknolojiyle donanmış eğitim binası ve bünyesinde yer alan Türkiye'nin en geniş moda kütüphanesi İMA'yı moda eğitiminde dünyanın seçkin okulları arasına girmesini sağlayan özelliklerden sadece birkaçıdır" diye konuştu.

-Stratejik ortağı London College of Fashion-

İMA'nın stratejik ortağı London College of Fashion (LCF) işbirliğinde yürütüldüğüne de dikkati çeken Lafcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"University of Arts London/London College of Fashion (LCF) tarafından akredite edilen İMA, Moda Tasarımı ve Teknolojisi Lisans Programı ile öğrencilerimize iki sene boyunca, müfredatı LCF tarafından kurgulanmış, yüzde 70'i LCF eğitmenlerince aktarılan bir eğitim programı sunuyoruz. İki senenin sonunda programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, hem İMA hem de London College of Fashion diploması almaya hak kazanıyor. Bu etapta dileyen öğrenciler çalışma hayatına yönelebilir, yeterli başarı kriterlerine uygun öğrenciler arzuladıkları noktada eğitimlerine LCF bünyesinde bir yıl daha devam ederek University of the Arts London'dan lisans diploması alabilirler."

-"Türk modacılardan destek"

Uluslararası platformda tanınmış moda tasarımcılarından Atıl Kutoğlu, Bora Aksu, Dice Kayek ve Hüseyin Çağlayan gibi önemli isimlerin İMA'daki eğitim programlarına, proje kapsamında destek verdiklerini de vurgulayan Lafçı, şunları söyledi:

"İMA, yurt dışında ve Türkiye'de eğitim görmüş kendi alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahiptir. Ayrıca Polimoda, Institut Français de la Mode, Nottingham Trent University ve dünyaca ünlü moda okullarıyla işbirliği içerisindeyiz. Biz moda fotoğrafçılığından photoshop ve ıllüstrasyona, stylingten moda yönetimine, deri giyim ayakkabı ve aksesuar tasarımından yaratıcı drapaj ve prova tekniklerine kadar daha birçok alanda, kendini geliştirmek isteyen herkese yarı ve tam zamanlı eğitim alma imkanı sunuyoruz."

-"Potansiyeli oldukça yüksek"-

Dünyadaki moda merkezleri ve organizasyonların, şehrin kültürel çeşitliliğinden beslendiğini ifade eden Lafcı, modanın beslendiği o zenginliğin tam da ortasındaki İstanbul'un bu yönüyle moda başkentlerinden biri olma potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

İstanbul'un genç nüfusunun, etkileşimin hızlı ve dinamik yapıda olmasını sağladığını belirten Lafcı, "Özgün tasarımların gelişeceği kuvvetli bir altyapıya sahip olan İstanbul, gelecek vaat eden genç tasarımcılar için de değerli bir kaynak. Umarız çok yakın gelecekte çabalarımız, meyvesini verir ve İstanbul, dünyanın moda başkentleri arasındaki haklı varlığını ortaya koyar" değerlendirmesinde bulundu.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlü Modacıların İzinden Gidiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement