Ünlü Oyuncu Filiz Taçbaş, İstanbul Adliyesi'nde Sinir Krizi Geçirdi - Son Dakika
Güncel

Ünlü Oyuncu Filiz Taçbaş, İstanbul Adliyesi'nde Sinir Krizi Geçirdi

Ünlü Oyuncu Filiz Taçbaş, İstanbul Adliyesi\'nde Sinir Krizi Geçirdi

Arka Sokaklar dizisinin sevilen oyuncusu Filiz Taçbaş, kendisine zorla senet imzalattığını öne sürdüğü sanığın beraat etmesinin ardından mahkemenin önünde sinir krizi geçirdi.

16.02.2017 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arka Sokaklar dizisinin sevilen oyuncusu Filiz Taçbaş, kendisine zorla senet imzalattığını öne sürdüğü sanığın beraat etmesinin ardından mahkemenin önünde sinir krizi geçirdi. Bayılarak yere düşen ünlü oyuncuyu, basın mensupları kendine getirmeye çalışırken, Taçbaş adliyenin sağlık ünitesinde tedavi altına alındı.

Ünlü oyuncu Fliz Taçbaş'a, özel fotoğraflarının internet ortamından kaldırılması için anlaştığı bilgisayar uzmanı tarafından zorla senet imzalatılmasına ilişkin dava olaylı sonuçlandı.

İstanbul 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya oyuncu Filiz Taçbaş avukatı Meltem Banko ile katılırken, tutuksuz sanık Mehmet Fatih Taşçı ve avukatı da salonda hazır bulundu. Diğer sanık Mustafa Kobazoğlu ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan oyuncu Taçbaş, hıçkırıklarla ağlayarak, "Söyleyecek çok şey var, sinirlerim çok bozuk. Ben bir anne olarak onurumla ne yapabilirim? Hangi anneye sorarsanız, sadece odaklandığı nokta kızıdır. Ben eşimden yeni ayrılmıştım, kızımla yaşamaya başlamıştım. Kürsüdeki sanık karşıma geçip, bunları imzalayacaksın, yoksa gitmeyeceğim, yakınlarda akrabalarım var, onları da çağırırım" ifadelerini kullandı. Bir anda elini masaya vurarak sanığa bağıran Taçbaş'nı mahkeme başkanı uyardı. Taçbaş ifadesinin devamında, "Ben bir anne olarak size sığındım. Gerisi size kalmış bir şey" dedi.

"Oyuncu, süslü kelimelerle duygu sömürüsü yapıyor"

Taçbaş'ın ardından sanık Mehmet Fatih Taşçı'ya söz verildi. Sanık Taşçı 3 yıldır devam eden davaya gelip gittiğini söyleyerek, "Benim de 2 çocuğum var, biri de kızdır. Dünya malı verseler çocuklarımı buraya getirip yalan söyleterek ağlatmam. Filiz hanım oyuncudur. Süslü laflar kullanıyor. Ben onun gibi süslü laflar bilmem. Duygu sömürüsü yapıyor. Ben beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, delil yetersizliğini gerekçe göstererek sanıklar Mustafa Kobazoğlu ve Mehmet Fatih Taşçı'nın beraatine hükmetti.

Önce sinir kriz geçirdi, sonra kendini kaybetti

Kararın açıklanmasıyla birlikte Taçbaş bir süre duruşma salonundan çıkmadı. Sanığın mahkeme önünden gitmesini bekleyen Taçbaş, salondan çıktıktan sonra önce bir süre karara tepki göstererek bağırdı. Yaklaşık 10 metre yürüdükten sonra korkuluklara dayanan Taçbaş, bir anda yere yığıldı. Çevredeki basın mensuplarını Taçbaş'ı önce koridordaki koltuklara taşıdı. Taçbaş kendisine gelemeyince, güvenlik görevlilerinin getirdiği tekerlekli sandalye bindirildi. Kolunda uyuşmalar olduğu ve başını taşıyamadığı görülen Taçbaş, basın mensupları tarafından tedavisi yapılmak üzere adliyenin sağlık ünitesine götürüldü.

"Sizler olmasaydınız belki onu, buraya yetiştiremeyecektik"

Taçbaş'ın avukatı Meltem Banko, basın mensuplarına yardımları için teşekkür ederek, sağlık ünitesi önünde kısa bir açıklama yaptı. "Duruşma sonrası Filiz hanım kendisi kaybetti. Sizler olmasaydınız belki onu kaldıramayacaktık, buraya yetiştiremeyecektik. Şu anda kendisine ilk müdahale yapıldı. Sağlık durumu iyiye doğru gidiyor. Bu karardan dolayı çok üzgün, adalete olan inancını yitirme noktasına geldi. İçeride ağlıyor. Adaletten ümit kesilmez. Umarım diğer safhalarda hakkımız ortaya çıkacaktır. Çok üzgünüz. Kararı temyiz edeceğiz" dedi.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, oyuncu Filiz Taçbaş, gençlik yıllarına ait özel fotoğraflarının bazı internet sitelerinde yer almasından rahatsız olmuş, anlaşmış olduğu bir bilgisayar uzmanına fotoğrafları kaldırtmıştı. Taçbaş, yüksek miktardaki ücreti ödeyemeyince bilgisayar uzmanı bir süre sonra Taçbaş'ı arayarak buluşma talep etmişti. Filiz Taçbaş kızı Selin Yavuz, bilgisayar uzmanı Muhammed Kobazoğlu ise Fatih Taşçı isimli arkadaşıyla buluşma yerine gitmiş, alınacak para karşılığında ünlü oyuncuya bir senet imzalatılmıştı. İddiaya göre senedi imzalamayı kabul etmeyen ünlü oyuncuyu, "Yaşadığın yeri biliyoruz. Kızının sağlığını düşünüyorsan imzalarsın" şeklinde tehdit edilmiş, bunun üzerine Taçbaş, senedi imzalayarak olay yerinden ayrılmıştı.

İcra takibi başlatıldı, Taçbaş şikayetçi oldu

Senetle İcra Müdürlüğünde takip başlatılması üzerine evine haciz gelen ünlü oyuncu savcılığa başvurarak senedi zorla imzalattıklarını öne sürmüş ve şikayetçi olmuştu. Yürütülen soruşturma sonunda bilgisayar uzmanı Kobazoğlu ve arkadaşı Fatih Taşçı hakkında "yağma" suçu kapsamında dava açılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ünlü Oyuncu Filiz Taçbaş, İstanbul Adliyesi'nde Sinir Krizi Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.


Advertisement