Ünlü Oyuncular, Türkoloji Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünlü Oyuncular, Türkoloji Öğrencileriyle Buluştu

Oyuncu Nursel Köse ile Emre Kızılırmak, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

07.08.2015 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oyuncu Nursel Köse ile Emre Kızılırmak, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte Uluslararası Türkoloji Yaz Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nda düzenlenen söyleşiye katılan Paramparça isimli televizyon dizisinde rol alan Köse ile Kara Para Aşk'ta oynayan Kızılırmak, yaz okulu için dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin sinema ve oyunculuk üzerine yönelttiği soruları yanıtladı.

Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" filmindeki rolüyle 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanan Köse, kendisine gelen senaryolarda, daha önce oynadığı ve bildiği rollerin ilgisini çekmediğini söyleyerek, "Hiç bilmediğim bir yönse ve yeni şeyler öğreneceksem, beni çok heyecanlandırıyor. Çok değişik karakterler seçmeye dikkat ediyorum" dedi.

Köse: "Dönem filmleri ve dizilerinde oynamayı seviyorum"

Nursel Köse, dönem filmleri ile dizilerinde oynamayı sevdiğini dile getirerek, "Bizim yaşamadığımız bir tarih ve bilmediğimiz bir dönem olduğundan, o karakterlerin içine girmek çok heyecanlı oluyor" ifadelerini kullandı.

Son 15-20 yıldır, televizyon, diziler, teknoloji ve internetin var olduğunu kaydeden Köse, şunları aktardı:

"Biz, Türk sineması ve Türk filmleriyle büyüdük. Haftada 2 kere sinemaya giderdik. 4 büyükler vardı, Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın. Onların filmlerini izlerdik. Onlar bizden o kadar uzaktaydılar ki. Bugün artık sanatçılarla ve oyuncularla ne kadar rahat bir araya gelebiliyorsunuz. Teknoloji üzerinden bu mesleğe çok rahat yaklaşabiliyoruz. Bizim hayalimizde, 'oyuncu olayım' gibi birşey yoktu, ki olunmazdı. O dörtlü ve Türk sineması bambaşka bir yerlerdeydi. Biz hep onların taklidini yapıyorduk".

"Süpürge sapını alıp şarkı söylüyordum"

Genç oyuncu Köse, çocukluğunda süpürge sapını alıp şarkı söylediğini dile getirerek, "Benim hayalimde şarkıcı olmak vardı" diye konuştu.

Nursel Köse, Almanya'da bulunduğu dönemde Alman ve Türk tiyatrolarında çalıştığını, ardından Almanya'daki ilk ve son 'kadınlar kabare grubu'nu kurduğunu aktararak, şunları söyledi:

"Kabare, sahne, sanat ve tiyatro üzerinden, insanlara mesajlarımızı ilettiğimizi fark ettim. Sanat üzerinden çok daha iyi anlaşıldığımızı ve siyasetin, politikanın çok daha farklı işlediğini gördüm. Mutlaka birşeyler iletmek zorundasınız bu hayatta. Mutlaka mesajlarınız var ama sanat üzerinden bir de alkış kazanıyorsunuz. Ayrıca demek istediğinizi çok rahat karşı tarafa ulaştırıyorsunuz."

Kızılırmak: "Eğer yerinizde sayarsanız, yok olup gidersiniz"

Kara Para Aşk isimli dizide oynayan Kızılırmak ise 1995'te izlediği "Cesur Yürek" isimli filmden etkilendiğini belirterek, "O filmi kaç defa izledim bilmiyorum, hatırlamıyorum. 50'yi geçmiştir belki de. Sürekli, bunun gibi bir karakteri oynamak aklımın ucunda. Rüyalarımda bile vardı bu" dedi.

Oyuncu olmak isteyenlerin yaşadıkları zorluklara da değinen Kızılırmak, "İlk seferinde oyuncu olamıyorsunuz. Reddediliyorsunuz. Defalarca reddedilmenize rağmen eğer gerçekten o şeyi istiyorsanız, bu sadece oyunculuk değil, olmak istediğiniz herşeyde böyle, pat diye olmuyor. Tepeden inmiyorsunuz. İlk başta sürünüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Emre Kızılırmak, oyunculuk yapmayı gerçekten istediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Elinizde olmadan, rolünüze çalışırken, kendinizi o kadar çok geliştiriyorsunuz ve kendinize o kadar çok şey katıyorsunuz ki. Başka bir meslek yapmış olsaydım, beynimi bu kadar çok yormazdım. Yapacağım işin aynısını her gün bir daha yapardım. Kafamı çok yormama gerek yok ama burada hergün kendi üzerinize birşey daha koymanız gerekiyor. Eğer yerinizde sayarsanız, yok olup gidersiniz"

Moderatörlüğünü Suat Köçer'in yaptığı etkinlikte, Yunus Emre Enstitüsü'nün Yaz Okulu etkinliğiyle ilgili video gösterildi.

Bu yıl, 40 ülkeden, yaklaşık 175 kişinin katıldığı Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu, 22 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ünlü Oyuncular, Türkoloji Öğrencileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement