Ünlü Ressam Burhan Doğançay İçin Cenaze Töreni (2) - Son Dakika
Güncel

Ünlü Ressam Burhan Doğançay İçin Cenaze Töreni (2)

Ünlü Ressam Burhan Doğançay İçin Cenaze Töreni (2)

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce vefat eden 84 yaşındaki ünlü ressam Burhan Doğançay, bugün cenaze töreni düzenlendi.

18.01.2013 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce vefat eden 84 yaşındaki ünlü ressam Burhan Doğançay, bugün cenaze töreni düzenlendi. Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, Doğançay'ın eşi Angela Doğançay, kardeşleri Ayten Doğançay ve Tülin Sina Özbudak ile yakınları taziyeleri kabul etti. Doğançay'ın cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, sanatçı İzzet Günay, Doğançay'ın meslektaşları ve sevenleri de katıldı.

DOĞANÇAY'IN CENAZESİNE GELDİĞİMDE BİRAND'I HASTANEDE ZİYARET EDECEKTİM

Doğançay'ın eşi Angela Doğançay, "Burhan bütün hayatın en iyi kocasıydı. Onun pozitif enerjisi devam edecek" dedi.

Bakan Günay, şunları söyledi:

"Burhan Doğançay büyüğümüzü ebediyete uğurlamaya hazırlanırken, akşam Mehmet Ali Birand'ın da vefat haberini aldık. Türkiye'nin sanatı, kültürü ve basını için dünyada ismini duyurmuş olan çok değerli arkadaşlarımız ardı ardına ebedi bir yolculuğa çıktılar. Burhan Doğançay, oldukça yakın tanıdığım, gerçekten Türkiye'de resme, sanata, kültüre biraz ilgi duyan herkesin kendisiyle övündüğü büyük bir sanatçıydı. Geçmiş yıllarda Türkiye'yi farklı alanlarda, hatta turizm alanında da bir ara çalışarak dünyada temsil etmişti. Resim kalıplarımızı yıkan dünyadaki çağdaş forumları bizden kaynaklanan özelliklerle birlikte ortaya çıkaran büyük Türk ressamlarından biriydi. Doğançay ile tanışmış olmanın iç huzurunu taşıyorum. Son zamanlarda Türk plastik sanatında önemli gelişmeler var. Dilerim ki, onun ismini dünyada başarıyla temsil eden yeni Türk ressamları çıksın. Kendisiyle övündüğümüz bir yurttaşımızdı."

Günay, Birand'ın ailesini de ziyaret edeceğini aktararak, "Doğançay'ın cenazesine geldiğimde Birand'ı hastanede ziyaret etme, tekrar ayağa kalktığını görme imkanı buluruz, diye düşünmüştüm. Ama ne yazık basın dünyamızın o büyük çınarı da dün gece ansızın yıkılıverdi. O ayakta, görevinin başında her an ekrana çıkacakmış gibi bu dünyadan göçtü gitti. Ama güzel izler bırakanlar maddi varlıklarıyla bu dünyadan göçüyor. İsimleri, anıları, hele sevilen insanlarsa Doğançay ve Birand gibi hiç bir zaman kaybolmuyor. İkisinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE NADİR OLARAK DEĞERİ BİLİNEN SANATÇILARDAN BİRİYDİ

Bülent Eczacıbaşı da, Doğançay'ın sanatta yeri doldurulması çok zor bir kişi olduğunu ifade ederek, "Dünya çapında başarı ve isim sahibi bir sanatçımızdı. Eserleri pek çok müzeye girmiş olan bir sanatçımız" diye konuştu.

Sanatçı İzzet Günay da, "Allah'tan yetiştirdiği çok insan var arkada. Yetiştirdiği öğrencileri herhalde uluslararası platformlarda yer alacaktır ve onunla teselli bulacağız diye düşünüyorum" dedi.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun. Burhan doğançay gibi kaliteli sanatçılar, memleketimiz için çok önemli. Sadece çok iyi bir sanatçı değil, çok iyi, beyefendi bir insandı" diye konuştu.

Dans sanatçısı Zeynep Tanbay da, "Uluslararası bir sanatçıydı ve de nadir olarak da Türkiye'de değeri bilinen sanatçılardan biriydi aslında" dedi.

Ressam Mehmet Güleryüz ise, "Burhan Doğançay Türk resminin zirvelerinden biridir. Enerjisiyle çok uzun zaman yapıtlarını sürdüreceğine inandığımız bir sanatçının ölümünü, ne hastalığa ne yaşa vuruyorsunuz, sadece 'Kaza' diyorsunuz" diye konuştu.

Ressam Bedri Baykam da, "Evrensel anlamda büyük işler üretmiş, usta, duayen, arkasında büyük işler bırakmış bir sanatçısını kaybettik, bir meslektaş olarak ağabeyimizi kaybettik" dedi.

VASİYET, BODRUM

Doğançay'ın cenazesi, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, Doğançay'ın vasiyeti üzerine toprağa verilmek üzere Bodrum'a gönderildi. Doğançay'ın cenazesi, yarın Bodrum Turgut Reis'te Karabağ Mezarlığı'nda toprağa verilecek. - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Ressam Burhan Doğançay İçin Cenaze Töreni (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement