ÜNLÜ SENARİST UMUR BUGAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI - Son Dakika
Güncel

ÜNLÜ SENARİST UMUR BUGAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden ünlü senarist Umur Bugay için cenaze töreni düzenlendi.

08.08.2019 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden ünlü senarist Umur Bugay için cenaze töreni düzenlendi. Törene sanat camiasından birçok isim katıldı.
78 Yaşında geçirdiği kalp krizi sonucunda geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden Umur Bugay için Üsküdar'da bulunan Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Bugay'ın birlikte çalıştığı Zihni Göktay, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Rutkay Aziz, Ali Uyandıran, Erdal Özyağcılar, Birol Güven, Menderes Samancılar, Müjdat Gezen ve sanat dünyasından birçok kişi de katıldı. Törende taziyeleri Umur Bugay'ın oğlu Ömer Bugay, kızı Zeynep Bugay ve ailesi kabul etti. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazıyla birlikte Bugay son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılanların omuzunda cenaze aracına taşınan Bugay, defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı Aile Kabristanına götürüldü.

"AİLEMİZİN EN ZOR GÜNÜ"
Bugay'ın oğlu Ömer Bugay, "Babamın arkasından konuşmak çok zor. Çünkü kelimelere sığmaz. Çok şey öğretti bize. Çok özel birisiydi. Bugün buraya gelen herkesin gözlerinin içerisi hem sönmüş hem de gülüyor. Onun bize öğrettiklerini ve bıraktıklarını devam ettirerek hayatı sürdürmeye çalışacağız. Ailemizin en zor günü. Aynı mütevazilikle ve felsefeyle devam etmeye çalışacağız." dedi.

"TİYATRO VE SİNEMA İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP"
Ali Uyandıran da, "Biz bir arkadaşımızı dostumuzu, arkadaşımızı, yazarımızı, ağabeyimizi, babamızı kaybettik. Üzgünüz tabi. Hepimizin başı sağ olsun. Tiyatro ve sinema için büyük bir kayıp." diye konuştu.
Zihni Göktay ise, "50 yıllık bir dostum, arkadaşım, yapımcım, benden de büyüktü biraz, ağabeyim. Hangi meziyetini saysam diyorum bir A4'ü doldurur. Bir kere insandı, iyi bir tiyatrocuydu, iyi bir yapımcıydı, iyi bir patrondu, emekçinin hakkına büyük bir saygısı vardı, iyi bir Atatürkçüydü. Yazdığı her satırda güzellikler zaten dört yapımında birden oynama mutluluğuna eriştim." şeklinde konuştu.
Müjdat Gezen, "Yıllar önce 60'lı yıllarda birlikte ortak tiyatro kurduk. Aynı odada soyunduk. Beraber Anadolu turneleri yaptık. Beraber çok günlerimiz geçti. Aile dostuyduk. Artık toplanamayacağız. Hayat böyle bir şey işte." ifadelerini kullandı.
Birol Güven, "Bizim üstadımızdı. Biz ondan çok şey öğrendik. Ben onun ekrandan öğrencisiyim. Bende çok aile odaklı, gündelik hayatı anlatan işler yaptım. Benim yaptıklarımda da kendisinin etkisi çok fazladır. Biliyorsunuz biz bizimkiler dizisiyle büyüdük demeyelim ama geliştik. Kelimenin tam anlamıyla bir üstattı kendisi." dedi.
Arif Erkin Güzelbeyoğlu, " Hem sinema hem de tiyatro için büyük kayıp doğrusu. Çaresi yok. Kaçınılmaz bir şey. Genç yaşta gitti. Daha verimliydi. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
---------
-Cenazeden detaylar
-Ömer Bugay röp
-Törene katılan ünlü isimlerle röp
-Cenaze namazı kılınışı


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÜNLÜ SENARİST UMUR BUGAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement