Ünlü Türk Çağdaş Sanatçılar Christie's Müzayedesi'nde! - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünlü Türk Çağdaş Sanatçılar Christie's Müzayedesi'nde!

Ünlü Türk Çağdaş Sanatçılar Christie\'s Müzayedesi\'nde!

Müzayede evi Christie’s tarafından düzenlenen Türk, Arap, İran Modern ve Çağdaş Sanat Müzayedesi, 23- 24 Ekim’de Dubai’de.

18.09.2012 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın lider müzayede evi Christie's tarafından düzenlenen Türk, Arap, İran Modern ve çağdaş Sanat Müzayedesi'nde yer alan önemli eserlerden bazıları Ahmet Elhan, Azade Köker, Murat Germen, Ramazan Bayrakoğlu'na ait çalışmalar olacak. Dubai'deki Emirates Towers Hotel'de yapılacak müzayedede yer alan eserlerin ön izlemesi 21 Ekim Pazar gününden müzayede gününe kadar devam edecek. Müzayedenin sponsoru, Zurich Finans Grubu.

Müzayedede yer alan önemli Türk eserlerinden biri, Ramazan Bayrakoğlu'nun (1966) Sandra isimli muhteşem portre çalışması. Pleksiglas üzerine endüstriyel akrilik boya ile boyayarak resmi fotoğrafa dönüştüren çalışmanın satış değeri $30,000-35,000. Bayrakoğlu'nun ağırlıklı olarak siyah-beyaz fotoğraf estetiğini kullanarak oluşturulan kadın portrelerinde fotoğrafın insan sureti ile olan ayrılmaz ilişkisi, güzel kadın imajının günlük erotik çağrışımları ve bunların seyirciyle kurnazca kurduğu göz teması, kadınlar kadar fotografik imgenin de ne kadar ayartıcı bir güce sahip olduğunu ortaya koyuyor.

I·rfan önürmen (1958) isimsiz eserinde (Gaze serisinden) sanatçı içinde yaşadığımız elektroniklerle bombarde olmuş hayatın, gerçekleri ve algıladığımız dünyayı nasıl bulanıklaştırdığını resmediyor. Sanatçı tül ile örttüğü monokrom portrede gerçeklikten kopuşu gölgeler ardındaki mutsuz yüz ifadesi ile betimlemekte.

Murat Germen'in (1965) puslu Dubai gökyüzünü tasvir ettiği Bir Zamanlar Dubai'de isimli monokrom çalışması da bir diğer önde gelen Türk eseri.

Müzayedenin ilgi çekici eserlerinden biri de Ahmet Elhan'a (1959) ait. Sanatçının Yerler serisinden Mavi Oda isimli çalışması 2011 tarihli. Bu dinamik ve özgün eser, geniş bir alanın binlerce farklı açıdan çekilmiş fotoğraflarının biraraya getirilmesi ve sağlanan hafif bulanık görüntü ile izleyenin kompoziyonda farklı algılar edinmesini sağlayan bir çalışmadır. Fotoğraf sanatçısı Elhan daha çok dökümanter fotoğrafçılığı ile anılır ki çalışmaları Andreas Gursky'nin dev çalışmalarını anımsatır.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Ünlü Türk Çağdaş Sanatçılar Christie's Müzayedesi'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement