Ünlü Yazarlar Didim Halkı ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ünlü Yazarlar Didim Halkı ile Buluştu

Ünlü Yazarlar Didim Halkı ile Buluştu

Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesin katkıları ile Yazar Ahmet Ümit ve Fetih 1453 kitabının yazarı tarihçi Profesör Doktor Feridun Emecen Didim halkı ile buluştu.

05.07.2012 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Kaymakamlığı ve Didim Belediyesin katkıları ile Yazar Ahmet Ümit ve Fetih 1453 kitabının yazarı tarihçi Profesör Doktor Feridun Emecen Didim halkı ile buluştu.

Aydın'ın Didim ilçesinde Yazar Ahmet Ümit ve Fetih 1453 kitabının yazarı tarihçi Profesör Doktor Feridun Emecen Didim Apollon tapınağı önünde Didimli okurları ile buluştu. Etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı, Belediye Meclis Üyeleri, MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas ve eşi, AK Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki yazarın son kitapları olan 'Fetih 1453' ve 'Sultan'ı Öldürmek' çevresinde tarihin okuryazarlığa ve yazar üretkenliğine etkisini konu alan söyleşiyi Edebiyat Öğretmeni Şüheda Nihan Batıbay yönetti. söyleşide ilk olarak söz alan Ahmet Ümit, Apollon Tapınağı'nın manzarasını 'muhteşem' olarak değerlendirdi.

Edebiyat hayatına 22 yaşında yazdığı şiir kitabının 40 ayrı dilde yayınlanmasının ardından 'aklına gelen kötü şeyler' üzerine başladığını belirten Ümit "İlk kitabım şiirdi ama polisiye süreçle ortaya çıktı. Yazarın kişisel tarihi üslubunu belirler derler. Bende Darbe döneminde diktatörlere karşı savan bir genç olduğum için, bende yazdım bu çıktı" dedi.

Ümit tarihin sanat ürünlerinden öğrenmeye kalkmanın yanlış olduğunu belirterek, son kitabı Sultan'ı Öldürmek'te

Fatih Sultan Mehmet'in konumundan ilham aldığını belirtti.

Profesör Doktor Feridun Emecen ise Fetih 1453 kitabını kaleme alma sebebini "İstanbul'un fethinin çok iyi bilindiği sanılır. Oysa doğrudan kaleme alınmadığı hep Batılı kaynaklar tarafından aktarılanlar üzerinden alınan eserlere dayandırıldığı için, Fetih tarihinde bir boşluk vardı. Kitabım film projesinden önce hazırdı. Kitabımla birlikte film projesi de geldi. Mutlu bir tesadüf oldu" sözleri ile açıkladı.

Gece sonunda Kaymakam Ersin Emiroğlu, yazarlara çiçek verdi; iki yazarda söyleşi sonunda okurları için kitap imzaladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Yazarlar Didim Halkı ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement