Ünlüler "Hayat Ver"Mek İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yaşam

Ünlüler "Hayat Ver"Mek İçin Bir Araya Geldi

Ünlüler "Hayat Ver"Mek İçin Bir Araya Geldi

Organ bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan "Hayat Ver" Fotoğraf Sergisi, Memorial Sağlık Gurubu'nun ve Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu'nun katkılarıyla İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alacak.82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı...

17.08.2013 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Organ bağışının önemine dikkat çekmeyi amaçlayan "Hayat Ver" Fotoğraf Sergisi, Memorial Sağlık Gurubu'nun ve Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu'nun katkılarıyla İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yer alacak.

82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı etkinlikleri kapsamında Kültürpark içindeki İzmir Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek sergi, fuar süresince ziyaret saatleri içinde ücretsiz olarak gezilebilecek.

Türkiye'de binlerce kişi, kronik organ yetmezliği nedeniyle "organ" bekliyor. Organ bağışının istenilen düzeyde olmaması nedeniyle; kimileri bu bekleyiş sırasında hayatını kaybediyor ya da sağlıklı olan yakınlarından alınan organlarla hayata tutunuyor.

Prof. Dr. Yalçın Polat başkanlığındaki Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu tarafından gerçekleştirilen ve "Her Bağış, Yeni Bir Hayattır" sloganından yola çıkılan "Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi, Türkiye'nin ünlü isimlerini bir araya getirdi. Memorial Sağlık Grubu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen "Hayat Ver" projesi kapsamında ünlü isimler, organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş bir hastanın hayat ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşadıklarını aynı karede çarpıcı şekilde canlandırıyor. Fotoğraflarda ayrıca mesajlarla organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.

ÜNLÜLER "HAYAT VER"Dİ

"Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesinde; Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Bengü, Çolpan İlhan, Derya Büyükuncu, Evrim Solmaz, Gökhan Türkmen, Hülya Koçyiğit, İlker İnanoğlu, İsmail Hacıoğlu, Keremcem, Merve Sevi, Murat Başoğlu, Mustafa Ceceli, Naz Elmas, Niran Ünsal, Oya Aydoğan, Rasim Öztekin, Selda Alkor, Sema Keçik, Yeşim Ceren Bozoğlu, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zeynep Beşerler, Zeyno Günenç fotoğrafları ve mesajları ile yer alıyor.

ORGAN NAKLİ BİLİNÇLENDİRME PLATFORMU

Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu'nun temel amacı; organ bağışı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılık oluşturarak organ nakli olmak için bekleyen hastaların sağlığına kavuşmasına katkı sağlamaktır. Platform, sağlık profesyonelleri ve toplum genelinde farkındalığı artırarak, organ bağışını temel toplumsal değer yapmak için projeler yürütür. Platformun en önemli hedeflerinden biri de; kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmaları ile organ bağışını gündemde tutarak, ülkemizde organ nakli sayılarının artırılmasına destek vermektir.

Öte yandan, 29 Ağustos - 8 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı, ticari yönünün yanı sıra kültür, sanat yönüyle de öne çıkacak. 82'nci İEF, fuar döneminde gerçekleşecek birçok sergisiyle sanatseverlerin buluşma noktası olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ünlüler 'Hayat Ver'Mek İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da İçme Suyu İsale Hattı Çalışması Sırasında Göçük: 3 İşçi Hayatını Kaybetti
    13:33 Trabzon'da İçme Suyu İsale Hattı Çalışması Sırasında Göçük: 3 İşçi Hayatını Kaybetti

    Trabzon'un Hayrat ilçesindeki Balaban mahallesinde içme suyu isale hattı çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 3 işçiden biri olan İbrahim Keskin son yolculuğuna uğurlandı.

  • Sivas'ta tır kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi
    13:32 Sivas'ta tır kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi

    Sivas'ın Gürün ilçesinde meydana gelen tır kazasında, tırın dorsesinde bulunan alçıpanlar bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobil sürücüsü ve bir yolcu hayatını kaybederken, diğer yaralıların tedavisi devam ediyor.

  • Tepebaşı Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinliklerine Devam Ediyor
    13:31 Tepebaşı Belediyesi Ramazan Ayında İftar Etkinliklerine Devam Ediyor

    Tepebaşı Belediyesi'nin her yıl Ramazan ayında farklı mahallelerde düzenlediği iftar etkinliği, Tunalı ve Yaşamkent Mahalleleri'nde devam etti. İki farklı mahallede kurulan iftar sofrasına 8 bin kişi oturdu.

  • Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı
    13:29 Karaman Belediyesi Yeni Hayvan Pazarını Hizmete Açtı

    Karaman Belediyesi tarafından yapılan yeni hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tam kapasiteli ve modern tesis, hayvan yetiştiricilerine hizmet verecek.

  • Ahlat'ta Cenaze Konvoyunda Zincirleme Kaza: 1 Yaralı
    13:24 Ahlat'ta Cenaze Konvoyunda Zincirleme Kaza: 1 Yaralı

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, cenaze konvoyunda bulunan 5 araç birbirine çarptı. Kazada 1 kişi hafif yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alırken, soruşturma devam ediyor.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • İstanbul'da öldürülen kedinin adı Kırklareli'deki rehabilitasyon merkezine verildi
    13:23 İstanbul'da öldürülen kedinin adı Kırklareli'deki rehabilitasyon merkezine verildi

    İstanbul Başakşehir'de bir sitenin asansöründe öldürülen kedi Eros'un adı, Kırklareli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, merkezde düzenlenen törende Kırklareli Belediyesinin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını takip ettiğini belirtti. Özçağdaş, sokak hayvanlarının yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayarak, tüm canlılara önem gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise Kırklareli'nin sokak hayvanlarına karşı duyarlı bir kent olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise geçici hayvan barınağının adını Kedi Eros Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi olarak değiştirdiklerini açıkladı.

  • Merkezefendi Belediyesi'nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı
    13:22 Merkezefendi Belediyesi'nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde devam etti. Binlerce kişi, birlikte oruçlarını açtı ve tasavvuf müzik dinletisi ve semazen gösterisi izledi.

  • Siirt Belediyesi Halk Otobüsleri Sarı ve Maviye Boyandı
    13:19 Siirt Belediyesi Halk Otobüsleri Sarı ve Maviye Boyandı

    Siirt Belediyesi, İl Özel İdarespor'un renkleri olan sarı ve maviye boyanan halk otobüslerini hizmete sundu. Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, otobüslerin takım renklerine boyanmasının bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Ayrıca, taraftarlara formalar ve polarlar hediye edildi.

  • Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı
    13:17 Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı

    Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın ölümünün 2. yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi. Ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri, Belek Mahallesi'ndeki mezarlıkta bir araya gelerek Mahra'yı anarak çiçek bıraktı ve dua etti. Baba Murat Pınar, kızının ölümünün üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek duygusal bir konuşma yaptı. Anne Derya Pınar ise kızının mezarında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mahra'nın arkadaşları ise mezarın başında gözyaşlarına hakim olamadı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi
    13:16 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi

    Türkiye'nin alanında en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, özel ihtiyaçlı bireylerin eğitim ve tedavi ihtiyaçlarına cevap verirken, engelsiz bir gelecek için de hizmet veriyor.


Advertisement