Ünlüler "Yaralı Minik Yürekler" İçin El Ele - Son Dakika
Güncel

Ünlüler "Yaralı Minik Yürekler" İçin El Ele

Türkiye Milli Pediatri Derneği, aileleriyle Türkiye'ye sığınan çocuklar için "Her Şey Sevgi ile Başlar" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

19.06.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Milli Pediatri Derneği, aileleriyle Türkiye'ye sığınan çocuklar için "Her Şey Sevgi ile Başlar" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Projeye, aralarında Sibel Can, Zerrin Özer, Ceyhun Yılmaz, Metin Özülkü, Selçuk İnan, Özge Borak, Mehmet Topal'ın da yer aldığı sanat ve spor dünyasından ünlüler de destek verdi.

Duygusal mesajlarla toplumsal farkındalığı arttırmayı hedefleyen ünlü isimlerin çağrısı, derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak.

"Bu çocukların güvene, sevgi dolu bir ortama ihtiyaçları var"

Dernek Genel Koordinatörü Kerem Hasanoğlu, Türkiye'ye sığınan her dört çocuktan üçünün, ailesinden birini savaşta kaybettiğini, üç çocuktan birinin fiziksel şiddete uğradığının tespit edildiğini, üç çocuktan ikisinin ailesinden bir yakınının fiziksel şiddete maruz kaldığını kendi gözleriyle gördüğünü belirtti.

Çocukların yüzde 35'inin travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını aktaran Hasanoğlu, bu çocukların yüzde 49'unun depresyonla mücadele ettiğini ifade etti.

Dernek olarak çocuklarda travmatik stres belirtilerinin, depresyon gibi klinik tabloların ya da sosyal problemlerin kronik hale gelmemesi için onların neler yaşadıklarına dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Hasanoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü bu çocukların güvene, sevgi dolu bir ortama ihtiyaçları var. Onların desteklenmesi, tedavi edilmesi ve en önemlisi dinlenilmesi, kendilerine anlayış gösterilmesi gerekiyor. İşte bu yüzden hayata geçirdiğimiz projenin ilk amacı, herkesin bu çocukları anlamasını sağlamak. Eğer bu empatiyi sağlayabilirsek ardından yaralarının sevgiyle sarılması gerekiyor. Dernek olarak mülteci çocukların yaşadıkları psikolojik travmaları atlatmaları, onların eğitim hayatlarında diğer öğrenciler tarafından dostça karşılanarak, kaynaşmaları için kolları sıvadık. Bu amaçla toplumsal bir bilinç ve farkındalık yaratarak kanayan bir yaraya dikkati çekmek istiyoruz. Savaş mağduru mülteci çocukların yaşadıkları psikolojik travmaları atlatmaları için toplumda farkındalık oluşturarak Türk misafirperverliğiyle kucaklanmalarını sağlayıp kaynaştırmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlüler 'Yaralı Minik Yürekler' İçin El Ele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement