Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğinden Konfederasyon Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğinden Konfederasyon Çağrısı

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, "Konfederasyon kurup, Gürcistan-Türkiye ilişkileri ve Gürcistan ile Türkiye'deki diplomatik ilişkilerde bir köprü olmak istiyoruz.

08.09.2018 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, "Konfederasyon kurup, Gürcistan- Türkiye ilişkileri ve Gürcistan ile Türkiye'deki diplomatik ilişkilerde bir köprü olmak istiyoruz." dedi.

Gürsoy, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle dernek binasında bir araya geldi.

Yönetim kurulu üyelerinden konfederasyon kurmak için yetki isteyen Gürsoy, "İlçemizde 35 bin Gürcü, Türkiye genelinde de 3 milyondan fazla Gürcü kökenli Türk vatandaşımız var. 25'ten fazla da Gürcü dernekleri var. Dernekler olarak bir araya gelip tek çatı altında konfederasyon oluşturma niyetimiz var." dedi.

Türkiye ile birlikte yurt dışındaki Gürcü kökenli vatandaşlarla koordinasyon çalışması planladıklarını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:

"Önce Türkiye'de, sonra da Avrupa ve İran'daki Gürcü kökenli vatandaşlarla bir araya gelip bir koordinasyon çalışması planlıyoruz. Gürcistan geçtiğimiz yıllarda çifte vatandaşlık hakkı tanımıştı ama şuanda böyle bir hak verilmiyor. Türkiye, Avrupa ve İran'da yaşayan Gürcüler ile birlikte yeniden bir diaspora oluşturup Gürcistan'dan çifte vatandaşlık, ya da oturum alma konusunda bir niyetimiz var. Sesimizi de daha iyi duyurmak için konfederasyon oluşturma kararı aldık. 2019 yılı planlarımız içerisinde de Avrupa ve Türkiye'deki Gürcüleri bir araya getirip İran'daki derneklerle birlikte çalışmak. Merkez olarak da Türkiye'yi düşünürüz. Konfederasyon kurup, Gürcistan-Türkiye ilişkileri ve Gürcistan ile Türkiye'deki diplomatik ilişkilerde bir köprü olmak istiyoruz. Ünye'de yaşayan Gürcüler olarak bu işe bir önderlik yapma niyetindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğinden Konfederasyon Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement