Ünye Belediye Konukevi Çalışması - Son Dakika
Güncel

Ünye Belediye Konukevi Çalışması

Ünye Belediye Konukevi Çalışması

Ünye'de tarihi Fazile Hanım Konağı'nın restore edilerek Belediye Konukevi olarak hizmet vereceği bildirildi.

28.03.2017 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de tarihi Fazile Hanım Konağı'nın restore edilerek Belediye Konukevi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür Yolu hattında olan, Kadılar Yokuşu'nda bulunan Fazile Hanım Konağı'nı Belediye Konukevi olarak Ünyelilerin hizmetine sunmak için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu çalışmayla hem tescilli Ünye evlerinden birini kurtarmış olacaklarını, hem de tarih kokan bir yapıyı Ünye'ye yeniden kazandırmış olacaklarını ifade eden Çamyar, toplam maliyeti 1.5 milyon lirayı bulması beklenen restorasyon çalışması sonunda Ünye'nin ilk kez Belediye Konukevi'ne sahip olacağını belirtti.

Belediye Konukevi'ni 2018 yılında hizmete açmayı planladıklarını belirten Çamyar, şunları söyledi:

"Belediyenin Konukevi ile ilgili restorasyon projemiz bitti. Anıtlar Kurulundan onay çıktığında restorasyonla ilgili ihale süreci başlayacak. 2018 yılının ortaları gibi oradaki restorasyonumuzu bitirip halkımızın hizmetine almayı planlıyoruz. Bir dönümlük alan içinde 3 katlı olan konağın en üst katında bir konaklama yeri olacak. Orta katında toplantıların ve halkımızı ağırlayabileceğimiz, toplantı ve yemek salonu olacak. Zemin katta da mutfak kafeterya bölümü olacak. Bahçede yazları oturulabilecek olan bir alan oluşturulacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye Belediye Konukevi Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement