Ünye Belediyesinin Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

Ünye Belediyesinin Faaliyetleri

Ünye Belediyesinin Faaliyetleri

Ünye Belediyesi, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliğiyle ilçede elektronik atık toplama noktası kurdu.

08.06.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliğiyle ilçede elektronik atık toplama noktası kurdu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektronik atıkların en tehlikeli atıklar grubunda olduğunu, bu konuda çalışma yürüttüklerini söyledi.

Başkan Çamyar, şöyle konuştu:

"Kullanım ömürlerini tamamlayan elektrikli ve elektronik cihazların uygun yöntemlerle geri kazanılmaması ya da bertaraf edilememesi çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Atık elektrikli ve elektronik eşyaların çevreye gelişi güzel atılmaları durumunda doğada yok olmamaları ve bileşenlerinde toksit maddeler içermelerinden dolayı toprak ve su kirliliğine yol açmakta, doğal kaynaklarımızın hızla kirlenmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle atık elektrikli ve elektronik eşyaların evsel çöplerden ayrı olarak toplanması, yerel yönetimlerin atık yönetim sistemine dahil edilerek ekonomiye geri kazandırılması gerekmektedir."

Ünye Belediyesi önüne kurulan Atık Toplama Noktası'yla bu çalışmanın ilk adımı attıklarını belirten Çamyar, "Ünye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün 2017 yılında çalışmalarından bir yenisi olan elektronik atık geri dönüşümü hayata geçirmek amacıyla TÜBİSAD ile protokol imzalamış bulunmaktayız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement