Ünye Belediyesinin Kültür ve Turizm Yatırımları - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünye Belediyesinin Kültür ve Turizm Yatırımları

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ünye, Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'de turizm alanında en hızlı değişim geçiren kentlerden biri oldu.

25.07.2018 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Ünye, Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'de turizm alanında en hızlı değişim geçiren kentlerden biri oldu." dedi.

Başkan Çamyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ünye'nin turizm alanında gelişen ve değişen bir ilçe olduğunu söyledi.

İlçede tarihi eserlerin kente ve turizme kazandırılması için başlattıkları Kültür Yolu Projesi kapsamında 2014 yılından bu yana 10 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Çamyar, "Kentin tarihi dokularının atıl vaziyetten kurtarılması adına başlattığımız proje kapsamında bu zamana kadar Yalı Kilisesi, Kadılar Yokuşu, Bakırcılar Arastası ve Orta Çarşı'nın restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı." dedi.

Söz konusu proje doğrultusunda 2017 yılında Belediye Konukevi yapımı için Sabri Kadı Konağını kamulaştırdıklarını belirten Çamyar, şunları kaydetti:

"Kültür Yolu Projesi kapsamında Kadılar Yokuşunun zirvesinde düzlükte bulunan, Belediye Konukevi olarak hizmet vermesi planlanan konağın restorasyon işlemleri tamamlandı. Üç katlı yapıdan oluşan konak içerisinde birinci katta kafe, ikinci katta toplantı alanları, üçüncü katta ise misafirlerin ağırlanacağı bölümler bulunuyor. 1 dönümlük bahçenin de kullanımda olacağı konukevinin özellikle kültür yolu ziyaretinde bulunan ziyaretçiler için mola verebilecekleri bir nokta olacak. Belediye Konukevi kısa süre içinde misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Ünye'mize tarihi değerlerini yeniden kazandırırken, aynı zamanda turizm altyapısını da gerçekleştirmiş oluyoruz. Ünye, Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'de turizm alanında en hızlı değişim geçiren kentlerden biri oldu."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ünye Belediyesinin Kültür ve Turizm Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement