Ünye'de Mahkumların El Emekleri Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Mahkumların El Emekleri Sergilendi

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi, Aşiyan Sanat Evi ile Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliğiyle mahkumların yaptığı resim ve el sanatları ürünleri Yalı Kilise Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı.

16.06.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi, Aşiyan Sanat Evi ile Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu işbirliğiyle mahkumların yaptığı resim ve el sanatları ürünleri Yalı Kilise Kültür Merkezi'nde görücüye çıktı.

Ünye Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür çalışmalarla amaçlarının hükümlü ve tutukluların iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması olduğunu söyledi.

Pamuk, "Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve Aşiyan Sanat Evi'nin katkılarıyla açılan yağlı boya kursuna katılan 22 hükümlüden 18'i belge almaya hak kazandı. Sergide yağlı boya çalışmaların yanı sıra cezaevinde hükümlü ve tutukluların el sanatları ürünleri de yer alıyor" dedi.

Pamuk ayrıca, sergide satışı yapılan ürünlerden elde edilecek gelirlerin Lösev'e ve hayır kurumlarına bağışlanacağını sözlerine ekledi.

"Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bir suç işlendikten sonra öncelikle o kişinin cezalandırılmasından yanayız. Ancak bu kişiler topluma tekrar kazandırılmalıdır" diyen Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ise şunları kaydetti:

"Cezası kesinleştikten sonra değişen infaz rejimleri doğrultusunda artık o kişinin sırf cezalandırılması değil, onun tekrar topluma kazandırılmasıyla ilgili plan ve projelerimiz vardır. Bu doğrultuda onlara meslek edindirme, el becerileri kazandırma, tahliye olduktan sonra cezaevine tekrar dönmesinin önüne geçecek her ne varsa tamamını icra etmek şeklinde bir infaz anlayışımız vardır. Bu kapsamda verdiğimiz kurslardan biri de resim ve el sanatları kursudur. Yaklaşık 3-4 aylık bir kurs neticesinde de ortaya çıkan ürünleri sergileme imkanı bulduk. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz."

Serginin 3 gün açık kalacağı, daha sonra da Ünye Adalet Sarayı'nda kurulacak mini stantla sergilenmeye devam edeceği öğrenildi.

Sergi açılışına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Garnizan Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Çoşkun, Ünye Ünye M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Pamuk, Aşiyan Sanat Evi Sahibi Zeynep Mutlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Mahkumların El Emekleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement