Ünye'de "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Ünye'de "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik" Yürüyüşü

Ünye ilçesinde, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Şehitlere saygı ve milli birlik" yürüyüşü düzenlendi.

21.12.2016 22:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye ilçesinde, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla "Şehitlere saygı ve milli birlik" yürüyüşü düzenlendi.

Ünye Kent Konseyi öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Serdar Muhsin Yıldız, MHP İlçe Başkanı Ayhan Yıldız ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, muhtarlar, öğrenciler ve çocuklarıyla birlikte aileler katıldı.

Burunucu Mahallesi Hasan Baba mevkisinde başlayan yürüyüş, polis ve belediye araçlarının sirenleri eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı ve siyasi parti ilçe başkanlarının da kol kola yürüdüğü yürüyüşe evlerinde bulunan vatandaşlar da alkışlar eşliğinde destek verdi.

Meydandaki kalabalık, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Ünye Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yalın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üzerinde çok büyük oyunlar oynandığına belirterek, "Ortadoğu ve dünyayı yeniden şekillendirmek isteyen bir takım güçler var. Silah tüccarları bütün dünyayı kana buladı. Terör olaylarını toplum olarak lanetlemek için buradayız. Bu ülkenin vatandaşı olarak biz barış yanlısıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, soğuk savaş sonrası dönemde uluslararası faaliyetlerde barış için uğraşmıştır. Biz böyle bir ülkenin evlatlarıyız." dedi.

"Ülkemiz için oynanan oyunların farkındayız." ifadesini kullanan Yalın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerçekte amaçlanan Türk'ü Türk'e öldürtmek, ülkemizi içten çökertmektir. Tarih boyunca düşmanlarımız Türk milletinin ilerlemesini engellemek için savaş dışında birçok yöntemle uğraştı ancak başaramadılar. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' devrimiyle çok saygın ve değerli Atatürk'ümüzün adımları ile ilerliyoruz. Çizdiği yolda hiç taviz vermeden onun gölgesinde, bayrağımızın, minaremizin, imanımızın gölgesinde ilerliyoruz. Bizim bir görevimiz var. Bu görevleriniz öncelikle toplumda çatışmayı durdurmalıyız, diğeri dış çatışmalardan beslenen terörden ve zararlarından ülkemizi korumalıyız. Bir diğeri ise yeni kuşaklara toplum bilincini aktarmalıyız."

Ünye Belediye Başkanı Çamyar ise herkesin teröre karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Her yaştan insanla yürüyüşü gerçekleştirdiklerini anlatan Çamyar, şunları kaydetti:

"Bugün 4-5 yaş grubumuzdan 80-90 yaşına kadar yürüyebilen bütün vatandaşlarımız burada, bir olduğumuzu, bütün ve diri olduğumuzu göstermek için Cumhuriyet Meydanı'ndayız. Bir sınavdan geçiyoruz ve Türk milleti bu zamana kadar basireti ve iradesiyle, cesaretiyle bütün düzenleri yıkmak için her zaman birlik ve bütünlüğünü gösteren bir millettir. Mevzu 'vatan' olunca siyasi düşünceyi, hırsı, kini bir tarafa bırakıp, kol kola girip 'haydi gidiyoruz' diyerek ölüme giden bir millettir. O yüzden hiç kimse bu millete oyun kurmaya çalışmasın."

Siyasi parti temsilcileri de teröre karşı birlik mesajı verdi.

Konuşmaların ardından Türk bayrakları taşıyan kalabalık, sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Ünye\'de "Şehitlere Saygı ve Milli Birlik" Yürüyüşü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye'de 'Şehitlere Saygı ve Milli Birlik' Yürüyüşü - Son Dakika


Advertisement