Ünye'de Selin Yaraları Sarılmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Selin Yaraları Sarılmaya Başladı

Ünye'de selin yaraları sarılmaya başladıORDU - Ordu'nun Ünye ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur sele neden olurken, selin verdiği zararın yaraları sarılıyor.

15.07.2018 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de selin yaraları sarılmaya başladı

ORDU - Ordu'nun Ünye ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur sele neden olurken, selin verdiği zararın yaraları sarılıyor.

Ünye'nin Kaledere Mahallesi ve Liseler Mahallesi'nde bulunan ara caddelerde dün akşam saatlerinde sel taşkını yaşanırken, birçok vatandaş ise sabah iş yerlerini açarak hasar gören eşyalarını dışarı çıkardı. Yaşanan sel felaketinin oluşturduğu tahribat günün ilk ışıklarıyla birlikte ortaya çıktı.

Yaşanan sel felaketi sonrasında Saraçlı Mahallesi'nde 4, Yunus Emre Tüneli çıkışında 1 araç zarar görürken, ilçenin birçok mahallesinde yaklaşık olarak 10 ev zarar gördü.

Saraçlı Mahallesi'nde Mehmet Şengör'e ait bir evin bodrum katı kullanılamaz hale geldi. Ev sahibi Mehmet Şengör, "Kabakçı'dan gelen bütün sel burayı etkiliyor. Buranın kanalı tıkandığı zaman bu binaların altı suyla doluyor. Aileler mağdur durumda ve bizler büyükşehir belediyesinden yardım istiyoruz. İçeride bütün eşyalarımız kullanılamaz hale geldi" dedi.

Saraçlı Mahallesi'nde Yılmaz Arslan'a ait bir ev ise tamamen çamurla kaplandı. AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaşanan sel felaketinin ardından zarar gören mahalleleri birlikte gezerek, hasar tespit çalışmalarını yerinde incelediler.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptığı açıklamada, "Dün gece saat 21.00 itibariyle Ünye'de başlayan aşırı yağmur gece 02.00'ye kadar aralıksız devam etmiştir. Öncelikle meteorolojiden aldığımız verilere göre metrekareye 10 kilogram yağış düşmesi gerekirken 151 kilogram yağış düşmüştür. Normalin 15 katı bir yağışla karşı karşıyayız. Ekiplerimiz AFAD'dan gelen bilgi çerçevesinde gün içerisinde gerekli uyarıları yapmış, yağmurun başlamasıyla beraber başta zabıta ekiplerimiz olmak üzere tüm birimlerimiz taşma riskine karşı tabakhane deresinin etrafında gerekli düzenlemeyi yapmıştır. Meteoroloji verilerine göre bugün de yağmur riski devam etmektedir. Gece boyunca 58 aracımız 66 personelimiz Fen İşleri, Kırsal Hizmetler ve Temizlik İşleri olarak anında başkan yardımcılarımız ve ben dahil olmak kaydıyla sahada yağmurun bitişine kadar Ünye'nin her noktasına ne sıkıntı varsa tespit ve çözümle ilgili çalışmalar yürüttük. Bugün itibariyle sahada 58 iş makinemiz 206 personelimiz çalışma ve hasar tespitine devam ediyorlar. AFAD İl Müdürlüğü ve hem de Ankara'yla yaptığımız görüşmeler neticesinde bir kriz masası oluşturarak temizlikle ilgili çalışmalar ve olabilecek sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmaya başladık. Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ, itfaiye ekipleri ve bugün itibariyle Fatsa Belediyesi, Akkuş Belediyesi ve Terme Belediyesi'nden destek alarak hızlı bir şekilde yaralarımızı sarmak için çalışıyoruz. Münferit iş yeri baskınları haricinde büyük bir hasarımız ve can kaybımız yoktur" diye konuştu.

Ünye Adliyesi ve Ünye Belediyesi de selden etkilendi

Sel sonrası Ünye Belediyesinin zemin katı ve Ünye Adliyesinin bodrum katı da zarar gördü. Yaşanan felaketin ardından ise Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Adliyesinde incelemelerde bulundu. Başkan Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün'e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sel felaketinin yaşandığı ilçede ise bilançonun yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından açıklanacağı ifade edildi.

Ünye\'de Selin Yaraları Sarılmaya Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Selin Yaraları Sarılmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement