Ünye'de Tarih Yeniden Canlandı - Son Dakika
Genel

Ünye'de Tarih Yeniden Canlandı

Ünye'de tarih yeniden canlandıORDU - Ünye'nin en önemli tarihi kimliklerinden biri olan ve Kültür Yolu projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Orta Çarşı'nın açılışı gerçekleştirildi.

05.10.2017 19:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de tarih yeniden canlandı

ORDU - Ünye'nin en önemli tarihi kimliklerinden biri olan ve Kültür Yolu projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Orta Çarşı'nın açılışı gerçekleştirildi.

4 Arasta 1 Orta Çarşı uygulaması kapsamında 32 binanın restorasyonu ile gerçekleştirilen uygulama sonrası yapılan açılışa çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta konuşan Doğru Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman yaptığı konuşmada "Bölgemizin girişi kapısı olan Ünye'nin özellikle turistik anlamda tarihini ve kültürünü ön plana çıkaracak ve yeni bir turizm destinasyonu olarak burayı ortaya çıkaracak faaliyetlere destek vermek bizleri mutlu ediyor. Bu proje Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın Kültür yolu projesinin bir parçası. Özellikle eski yapıların restorasyonu ve geçmişle gelecek arasında bir bağ kurulması bizim en önemli isteğimizdir. Bu projenin de bu çabaya katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Açılışta konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise 4 Aratsa 1 Orta çarşı projesinin Kültür Yolu projesinin bir parçası olduğunu kaydetti. Başkan Çamyar, "32 binanın dış cephe giydirmesi gerçekleştirildi. 500 bin lira gibi bir rakam Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından alınmak üzere ve 418 bin liralık kısmı da Ünye Belediyesinden karşılanmak suretiyle yaklaşık 1 milyon liralık bir harcamayı gerçekleştirmiş olduk. Buranın hemen devamında Bakırcılar Arastası çalışması anlamında Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz tarafından uygulandı ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Yine bu bölgenin üst tarafı Kadılar Yokuşu. Orada da Sokak Sağlıklaştırma çalışmamızı Kültür Bakanlığı desteği ile gerçekleştiriyoruz. Böylece Kültür yolu projemiz etap etap devam ediyor. Müze Ev, Belediye Konukevi, Yalı Kilisesi restorasyonu, Saray Hamamı restorasyonu olmak üzere bu güzergahın tamamında dış cephe çalışması ve sokak sağlıklaştırması bundan sonra adım adım devam edecek" dedi.

Ünye\'de Tarih Yeniden Canlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ünye'de Tarih Yeniden Canlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement