Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem Açıklaması

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem Açıklaması

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’na(TEOG) ilişkin açıklamalarda bulundu.

09.07.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'na(TEOG) ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdem açıklamasında, TEOG sınav sonuçları sonrası 31 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında öğrencilerin tercihlerde bulunacağını ve tercihlerden sonra hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını belirtti.

Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlı sitesinde yayınlandı. TEOG sınavı ile ilgili sistemin karmaşık olması ise tercihlerde kafa karışıklığına neden oluyor.

Konuya ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, tercihler sonrasında hiç kimsenin açıkta kalmayacağını belirtti. Erdem, "Öğrencilerimizin girmiş olduğu TEOG sınavı sonuçları pazartesi itibariyle açıklandı. Öğrencilerimiz TC kimlik numaralarını kullanarak Milli Eğitim Bakanlığımız sınav sonuç linkinden sonuçlarını alabilirler. Öğrencilerimizin puanına bu aşamadan sonra okuldaki sınavdan aldıkları puanları da eklenecek. Sınav sonucunda alınan puanın %70 'i ve öğrencinin okul başarı puanının % 30'u göz önünde bulundurularak 500 puan üzerinden değerlendirilecek ve bu puan değerleri üzerinden öğrencilerimiz 31 Temmuz-08 Ağustos tarihleri arasında tercihlerde bulunacaklar. Öğrencilerimiz bu tercihleri yaparken okul idarelerinden, rehberlik hizmetlerinden faydalanabilirler." dedi.

"PUANI YÜKSEK OLAN ÖĞRENCİ HER ZAMAN AVANTAJLI"

Öğrencilerin A ve B diye iki grupta tercih yapacaklarını, A grubu tercihinde 15 tane okul isiminin yazılarak tercih yapılacağını söyleyen Erdem," B türünde ise en az 4 okul türlerini girmeleri gerekecek. A grubunda ilk 15 tercihte yerleşemeyen öğrenci, B grubunda boş olan herhangi bir okul olduğunda sistem öğrenciyi yerleştirmiş olacak ve hiçbir öğrenci boşta kalmayacak. Bu yerleştirmeler 22 Ağustos tarihinde kesinleşmiş ve tamamlanmış olacak. Geçen seneye göre bir ay erken sonuçlanmış olacak. Okullarımızın puan durumunu şu gün itibariye şu diyemeyiz. Okulların kontenjanları mevcut şuanda. Fen Lisesi açtık, dört bölüme toplam 120 öğrenci alacağız. Şu anda tavan ve taban puanları ne olur kestirmek pek mümkün değil. Öğrencilerimiz hangi okula yönelir ve hangi okulu tercih ederlerse, puanı yükseltecek veya düşürecek. Puanı yüksek olan öğrenci her zaman avantajlıdır ve öncelik onundur." diye konuştu.

"ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ FEN LİSESİ OLDU"

Bütün Anadolu Öğretmen Liseleri'nin Türkiye genelinde bakanlık tarafından kapatıldığını, burada hedefin okul türlerini azaltmak olduğunu ifade eden Musa Erdem,"Öğrenciler Anadolu Öğretmen Lisesi'ne gidip, çok büyük oranda öğretmenliği tercih etmiyordu. Tamamen sayısal ağırlıklı, yüksek öğrenimi tercih ediyorlardı. Tabi ki, tercih etmiş olsa 26 puan gibi ekstradan puan veriliyordu ama gerçekte uygulama yönünün pek fazla çalıştığını söyleyemeyiz. Anadolu Öğretmen Lisesi kapanıp Anadolu Lisesine dönüşecekti.Biz, bir üst kurumun daha çok öğrenci tarafından seçilebilecek olduğunu düşünerek Okulu Fen Lisesine çevirmek için gayret ettik. Seçkin öğrencilerin gelebileceği bir üst statüye yükseltmiş olduk. Ünye için Fen Lisesi'nin hayırlı olacağını düşünüyorum. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement