Ürdün'deki Patlamalar - Son Dakika
Güncel

Ürdün'deki Patlamalar

Ürdün'ün Belka vilayetine bağlı El-Ezrak Vadisi'nde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerden 2'sinin emniyet görevlisi, 1'inin sivil olduğu bildirildi.

15.02.2019 01:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün'ün Belka vilayetine bağlı El-Ezrak Vadisi'nde meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerden 2'sinin emniyet görevlisi, 1'inin sivil olduğu bildirildi.

Hükümet sözcüsü Cumane Guneymat yaptığı yazılı açıklamada, Ezrak Vadisi'ne bağlı Hala bölgesinde öğlen saatlerinde meydana gelen ilk patlamanın ardından güvenlik güçlerinin bölgeye intikal ettiğini ve patlama sırasında Abdussettar Mahmud Abdullah eş-Şurfa isimli Ürdün vatandaşının hayatını kaybettiğini belirlediklerini ifade etti.

Guneymat, güvenlik güçlerinin bölgede bulunduğu sırada meydana gelen ikinci patlamada da Üsteğmen Ahmed Mahmud Feyyad el-Caludi ile Genel İstihbarat Servisi'nden Başçavuş Musab Nezih Selame eş-Şibli el-Atum'un yaşamını yitirdiğini, 8 emniyet mensubunun yaralandığını belirtti.

Guneymat, patlamalarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Olayla ilgili yapılan ilk açıklamalarda, başkent Amman'ın batısındaki Salt kentinde meydana gelen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Yerel basında ise patlamanın bir mayının infilak etmesi sonucu meydana geldiği bilgisi yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün'deki Patlamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi
    14:05 Türkiye ve Tanzanya Arasında Yıllık 1 Milyar Dolarlık Ticaret Hedefi Belirlendi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında yıllık 1 milyar dolarlık ticaret hedefinin belirlendiğini açıkladı. Bolat, tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç gibi sektörlerde önemli fırsatlar bulunduğunu ve geçen yıl 350 milyon dolar olan ticaret hacminin hedefe ulaşabileceğini belirtti.

  • Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti
    14:03 Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk'ü ziyaret etti

    Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, demokrasinin temel taşlarından biri olan muhtarlarla bir araya gelerek vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Arıbaş, muhtarlardan narkotik ve güvenlikle ilgili her konuyu 112'ye bildirmelerini ve NARKOALAN uygulamalarını izlemelerini beklediklerini ifade etti.

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, Milli Savunma Bakanlığı'nda başladı. Eğitim, savunma alanındaki faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması ve bilgi alışverişinin etkinliğinin artırılması amacıyla düzenlenmektedir.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.


Advertisement