Ürdün ile Mısır arasında yeni doğal gaz anlaşması imzalandı - Son Dakika
Güncel

Ürdün ile Mısır arasında yeni doğal gaz anlaşması imzalandı

Ürdün ile Mısır arasında yeni doğal gaz anlaşması imzalandı

Ürdün, ülkenin güneyindeki Akabe vilayetinin sanayi bölgesine doğal gaz temini için Mısır'la anlaşma imzaladı.

26.01.2023 20:10  Güncelleme: 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün, ülkenin güneyindeki Akabe vilayetinin sanayi bölgesine doğal gaz temini için Mısır'la anlaşma imzaladı.

Mısır Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla'nın Amman'a gerçekleştirdiği ziyarette Ürdün Enerji Bakanı Salih el-Harabişe ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Mısır ve Ürdün'ün enerji kaynaklarını çeşitlendirme konularının ele alındığı aktarılan açıklamada, iki ülke arasında yeni bir gaz anlaşmasının imzalandığı ifade edildi.

Anlaşmanın Mısırlı petrol şirketlerinin Ürdün'de doğal gaz şebekesi projelerini hayata geçirme çalışmalarının devamı olduğuna işaret edilen açıklamada, anlaşmayla "Arap Doğal Gaz Hattı'ndan Akabe kentindeki sanayi bölgesine gaz temin edileceği kaydedildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Bakan Molla, ülkesinin doğal gazla ilgili edindiği tecrübeleri Ürdün'le paylaşmaya istekli olduğunu ifade etti.

Ürdün Enerji Bakanı Harabişe de ülkesindeki yatırımları cazip hale getirme çalışmaları kapsamında sanayi bölgesini doğal gazla buluşturma projelerinin önemine dikkati çekti.

Ürdün ve Mısır, Arap Doğal Gaz Hattı'nın ilk etabı olan Akabe ve El- Ariş kentleri arasındaki doğal gaz boru hattı ile birbirine bağlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün ile Mısır arasında yeni doğal gaz anlaşması imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement