Ürdün, Sudan Büyükelçiliği binasına yapılan saldırıyı kınadı - Son Dakika
Güncel

Ürdün, Sudan Büyükelçiliği binasına yapılan saldırıyı kınadı

Ürdün, Sudan Büyükelçiliği binasına yapılan saldırıyı kınadı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Sudan'ın başkenti Hartum'daki Ürdün Büyükelçiliği binasına yapılan zorla giriş ve zarar verme saldırısını kınadı. Bakanlık, diplomasi kurumlarına yönelik her türlü şiddet ve sabotajı reddettiğini belirtti ve uluslararası hukuk ilkelerine uyulması gerektiğini vurguladı. Büyükelçilik personelinin güvende olduğu açıklandı ve saldırının peşinin bırakılmayacağı ifade edildi.

16.05.2023 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMMAN, 16 Mayıs (Xinhua) -- Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Sudan'ın başkenti Hartum'daki Ürdün Büyükelçiliği binasına zorla girildiğini ve binaya zarar verildiğini belirterek saldırıyı kınadı.

Bakanlık Pazartesi günü yaptığı açıklamada Ürdün'ün her türlü şiddet ve sabotajı, özellikle diplomasi kurumlarına yönelik eylemleri reddettiğini ifade etti.

Bakanlık, uluslararası hukuk ilkelerini korumanın ve başta Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi olmak üzere ilgili uluslararası anlaşmalara riayet etmenin önemini vurguladı.

Yerel Ammon Haber Ajansı'na göre bakanlık sözcüsü Sinan Majali, Hartum'dan Port Sudan'a tahliye edilen büyükelçilik personelinin güvende olduğunu söyledi.

Sözcü, bakanlığın saldırının peşini bırakmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Ürdün, Sudan Büyükelçiliği binasına yapılan saldırıyı kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement