Ürdün-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Husban: "Türkiye ile ilişkilerimiz ittifak seviyesinin ötesinde" - Son Dakika
Güncel

Ürdün-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Husban: "Türkiye ile ilişkilerimiz ittifak seviyesinin ötesinde"

Ürdün parlamentosundaki Ürdün-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Yasin el-Husban, Türkiye'nin sağlık sistemi konusundaki tecrübesinin ülkesi için en uygunu olduğunu belirtirken, Ankara-Amman ilişkilerinin de ittifak seviyesini aştığını ifade etti.

11.11.2021 11:06  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün parlamentosundaki Ürdün- Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Yasin el-Husban, Türkiye'nin sağlık sistemi konusundaki tecrübesinin ülkesi için en uygunu olduğunu belirtirken, Ankara- Amman ilişkilerinin de ittifak seviyesini aştığını ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 1969 yılında mezun olan ve aynı zamanda parlamentodaki Sağlık Komisyonu Başkanlığını yürüten Husban, başkent Amman'da AA muhabirine verdiği röportajda Türkiye-Ürdün ilişkilerini değerlendirdi.

Daha önce Sağlık Bakanlığı da yapan Husban, 8'i eski bakan olmak üzere 18 üyeden oluşan Ürdün-Türkiye Dostluk Grubu'nun görevinin "ilişkileri çeşitli alanlarda güçlendirmek" olduğunu söyledi.

Husban, parlamentodaki dostluk grubunun, Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği ve ülkede faaliyet gösteren Türk kuruluşları ile sürekli iletişim halinde olduğunu ve görüşmeler yaptığını kaydetti.

Ürdün-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Husban: "Türkiye ile ilişkilerimiz ittifak seviyesinin ötesinde"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Husban: 'Türkiye ile ilişkilerimiz ittifak seviyesinin ötesinde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement