Ürdünlü Restorasyon Uzmanlarından İstanbul'a Çalışma Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Ürdünlü Restorasyon Uzmanlarından İstanbul'a Çalışma Ziyareti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Ürdün'deki Salt Restorasyon Akademisi'nde görevlendirilecek uzmanlardan oluşan heyete, İstanbul'da çalışma ziyareti düzenlendi.

22.05.2018 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Ürdün'deki Salt Restorasyon Akademisi'nde görevlendirilecek uzmanlardan oluşan heyete, İstanbul'da çalışma ziyareti düzenlendi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Ürdün'de yürütülen çeşitli teknik yardım ve iş birliği projelerinin yanı sıra ortak tarihi ve kültürel varlıklara sahip çıkılması, korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Ürdünlü restorasyon uzmanlarından oluşan heyetin Türkiye'ye geldiği belirtildi.

Ürdün'ün başkenti Amman'ın batısında yer alan Salt şehrinin Türk şehitliğine ev sahipliği yapması açısından Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çekilen açıklamaya göre, Salt Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Hüseyin el Haşman başkanlığında Salt şehrindeki tarihi yapıların korunması ve restore edilerek kullanıma açılması amacıyla kurulması planlanan Salt Restorasyon Akademisi'nde görevlendirilecek uzmanlardan oluşan heyet İstanbul'u ziyaret etti.

TİKA'nın katkılarıyla düzenlenen ziyaret kapsamında İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Müdürlüğü, Rölöve ve Restorasyon Müdürlüğü, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü, Ayasofya Müzesi Müdürlüğü, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma, Uygulama ve Denetim Müdürlüğünde (KUDEB) katılımcılara mekan ve eserleri yerinde inceleme imkanı ve eğitim verildi.

Açıklamada, üniversiteler arasında iş birliğini geliştirmek ve tecrübe paylaşımı amacıyla heyetin Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Cansever'i ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğretim görevlilerini de ziyaret ettiği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdünlü Restorasyon Uzmanlarından İstanbul'a Çalışma Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement