Üretim çiftçiden, tohum Canik'ten - Son Dakika
Ekonomi

Üretim çiftçiden, tohum Canik'ten

Üretim çiftçiden, tohum Canik\'ten

Canik Belediyesi, tarım ve hayvancılık yapan üreticileri destekleme kararı kapsamında bölgede tarım yapan çiftçilerin 2020 yılı için belirlenen 20 ton buğday tohumu ihtiyacının yarısını karşıladı.

12.11.2020 17:21  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Canik Belediyesi, tarım ve hayvancılık yapan üreticileri destekleme kararı kapsamında bölgede tarım yapan çiftçilerin 2020 yılı için belirlenen 20 ton buğday tohumu ihtiyacının yarısını karşıladı. Tohumlar düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Başalan Mahallesi'nde yapılan programda, üreten, üretim için mücadele eden ortaya bir emek koyan herkesin yanında olduklarını ifade ederek, özellikle Tarım ve Hayvancılık konusunda ilçede faaliyet gösteren her çiftçinin öncelik sahibi olduğunu söyledi. Başkan Sandıkçı, göreve geldikleri günden bu yana kırsal kalkınma ve gelişimi noktasında büyük çaba içinde olduklarını ifade ederek, "Tarım ve hayvancılık konusunda devletimizin verdiği desteğin yanı sıra biz de belediye olarak her türlü çabayı gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Tarım alanında göstereceğimiz her gelişim sadece ilçemiz için değil, ülkemiz içinde büyük önem taşıyor. İsteğimiz ve hedefimiz bereket dolu toprakların tohumlarla buluşmasıdır. Bu anlamda çiftçimizin neye ihtiyacı olursa imkanlarımızı sonuna kadar zorlamaya kararlıyız" dedi.

"Üretenin her zaman yanındayız"

Tarımsal alanda atılacak her adımın kendileri için önem arz ettiğini belirten Sandıkçı, "Artık herkes biliyor ki İbrahim Sandıkçı'nın tek önceliği vatandaşın önceliğidir. Canik Belediyesi bütün çalışmalarını vatandaşının önceliklerine göre planlıyor ve hayata geçiriyor. Tarım ve tarım alanında faaliyet gösteren herkes bu anlayış kapsamında bizim için çok değerlidir. Onların sorunlarını hızla gidermek ise görevimizdir. Tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma kapsamında proje ve etkinliklerimiz artarak devam edecek. Toprağın tohumla buluşması için çiftçimizin emrindeyiz. Üretimin artması için çiftçimizin emrindeyiz. Bir sorunla karşılaştıklarında çözmek için çiftçimizin emrindeyiz. İlçemizin her alanda üreten ve ürettikleriyle ortaya fark koyan bir kent olması için çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Rabb'im bugün burada toprakla buluşacak buğday tohumlarını ve bu uğurda verilecek bütün çabaları bereketli kılsın" diye konuştu.

Buğday tohumlarının çiftçilere teslimi için hazırlanan programa, Başalan Mahalle Muhtarı Salim Öztürk, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Canik Tarım ve Orman İlçe Müdürü Galip Baykal, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Başalan Mahalle Muhtarı Salim Öztürk, ve çok sayıda davetli katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Üretim çiftçiden, tohum Canik'ten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi
    12:48 Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran OSB'yi inceledi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Büyükkarıştıran Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemede bulundu. Vali Ekici, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce'den bilgi aldıktan sonra bir ambalaj fabrikasını ziyaret etti. Ekici, kentin Avrupa'ya açılan sınır kapılarına yakınlığı nedeniyle yatırımcıların ilgisini çektiğini belirterek, tüm yatırımcıları bölgeye davet etti.

  • Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı
    12:48 Unilever, Magnum bademli dondurmalarını geri çağırdı

    Unilever, İngiltere ve İrlanda'da satılan Magnum bademli dondurmalarını plastik ve metal varlığı nedeniyle geri çağırdı. Ürünlerin yemek için güvensiz olduğu belirtilirken, perakende mağazalarda satış noktası bildirimleri yapılacak ve müşterilere ürünün neden geri çağrıldığı ve ne yapmaları gerektiği anlatılacak.

  • Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ürün Hastalık ve Zararlı Kontrolleri Yaptı
    12:45 Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ürün Hastalık ve Zararlı Kontrolleri Yaptı

    Emet İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli, hububat ve haşhaş ekili araziler ile meyve bahçelerinde ürün hastalık ve zararlı kontrolleri gerçekleştirdi. Bu kontroller sırasında erken ve geç ekimi yapılan buğday, arpa, yulaf ekili arazilerde ürünlerin gelişimi ve fenolojik muayeneleri yapılarak yetiştiricilere bilgilendirme yapıldı. Ayrıca inceleme yapılan bölgelerdeki kiraz ağaçları da incelenerek eksiklikler ve çiçeklenme durumları yerinde görüldü.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor
    12:42 Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor

    Kemer Belediyesi ve bir otelin iş birliğiyle düzenlenecek programda, tur operatörleri temsilcileriyle turizmdeki gelişmeler ve projeler hakkında fikir alışverişi yapılacak.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı
    12:39 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi. Bayraktar, maden denetimlerini artırdıklarını ve 2023'te 8 bin 828 denetim yapıldığını belirtti. Ayrıca, madencilerin çalışma şartlarının iyileştirildiğini ve maaşlarının asgari ücretin iki katı olduğunu ifade etti. Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlık hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı
    12:34 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Madenlerin Denetimleri Artırıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, madenlere yönelik yapılan denetimlerin artırıldığını belirterek, bu yıl 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Bakan Bayraktar, madenlerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan organizasyonda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlığını sağlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin maden ihracatının her geçen gün arttığını ve madencilik sektörünün Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını ifade etti.

  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi
    12:33 Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ile stratejik ortaklıkları değerlendirdi

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Mali Sanayi ve Ticaret Bakanı Moussa Alassane Diallo ve beraberindeki heyetle bir araya gelerek, siyasi, iktisadi ve birçok alanda gerçekleştirilebilecek stratejik ortaklıkları değerlendirdiklerini bildirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmenin muhtelif yollarını ele aldıklarını vurgulayan Bolat, somut adımlar atma konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Kadınlara Destek Veriyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı sürdürülebilir kılmak amacıyla bal üreticilerine arı kovanı hibe ederken, kadınlara da ekipman desteği sağlıyor.

  • MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı
    12:26 MATSO Başkanı: Antalya ve ilçeleri TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındı

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, TKDK Antalya'da açılması için girişimde bulunduklarını belirterek, Antalya ve ilçelerinin TKDK tarafından yatırım yeri kapsamına alındığını söyledi. Güngör, Manavgat'ın tarımsal üretim potansiyeline katkı sağlayacak tarımsal yatırımlara açık bir bölge olduğunu vurguladı. TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ise TKDK'nın IPARD III. Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Çağrısı başlattığını ve Antalya'nın da bu desteklerden faydalanabileceğini belirtti.

  • Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti
    12:15 Karesi Belediye Başkanı Hanımeli Pazarı'nı Ziyaret Etti

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Hanımeli Pazarı'nı ziyaret ederek çalışma mesaisine başladı. Başkan Akbıyık, pazar yerindeki stantları gezerken bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.


Advertisement