Üretim, İhracat, İstihdam Ve Yatırımlara Devam - Son Dakika
Güncel

Üretim, İhracat, İstihdam Ve Yatırımlara Devam

Üretim, İhracat, İstihdam Ve Yatırımlara Devam

Her yıl geleneksel olarak TÜMSİAD organizasyonunda gerçekleştirilen Ticareti Geliştirme Ege Bölge Programı'nın bu yıl yedincisi düzenlendi.

26.04.2018 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

26 Nisan Perşembe günü Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda İzmir ve bölge illerden 60 firma yer aldı. İzmir Vali Yrd. Özgür Öneği, Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yrd. Musa Demir'in katılımları ile gerçekleştirilen organizasyona iş adamları yoğun ilgi gösterdi. TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜMSİAD Ege Bölge Başkanı Mehmet Ceylan, İstanbul Şube Başkanı Soner Biber, İzmir Şube Başkanı Erkan Çoruk ve bölge illerden TÜMSİAD yönetimi ve üyeleri de programda yer aldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye'nin Dünya Sahnesinde Oyun Kuran Bir Güce Ulaştığına dikkat çekerek; " Beklentilerin üstünde yüzde 7,4 büyürken, ihracatta 160 milyar $'ı yakalayıp, istihdamda yüzde 50'leri başaran Türkiye'ye, kur üzerinden operasyon yapmaya; ekonomiyi dinamik tutan reel sektörü risk altına almaya çalışıyorlar. 10 milyar TL ihracat yapan, 120 milyar TL milli gelire katkı sağlayan İzmir'i ve her bölgesiyle Türkiye'yi kısaca hazmedemiyorlar ve oyunlarını bozacak bir güç istemiyorlar, bize de bu noktada daha fazla görev düşüyor. Üretmeye, ihracata, istihdama ve yatırımlara devam etmeliyiz. Başta İzmir olmak üzere farklı illerde düzenlediğimiz bu tarz organizasyonlar ile de bir sivil toplum kuruluşu olarak üstümüze düşen görevi en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

İstikrar Ekonomiyi Daha da Güçlendirecek

Milleti ile beka mücadelesi veren devletimiz açısından siyasi ve ekonomik istikrarın sürekliliği çok daha büyük önem kazandığını belirten Doğan, "bekleyecek bir tek saniyemiz dahi yokken bir an önce istikrarı tesis edeceğine inandığımız Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz gerekmektedir. Ekonominin karar almasını ve yön bulmasını sağlamalıyız. Seçim sürecini bitirdiğimizde yapısal reformların ve teşviklerin de artacağını, üretimin ve istihdamın önünün de daha da açılacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üretim, İhracat, İstihdam Ve Yatırımlara Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement