Üretim Reform Paketi Yeni Yatırımlar İçin Fırsat" - Son Dakika
Ekonomi

Üretim Reform Paketi Yeni Yatırımlar İçin Fırsat"

Üretim Reform Paketi Yeni Yatırımlar İçin Fırsat"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sanayicilerin maliyet yükünü azaltan Üretim Reform Paketi'nin, yeni yatırımların önünün açılması için fırsat olduğunu belirtti.

16.05.2017 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sanayicilerin maliyet yükünü azaltan Üretim Reform Paketi'nin, yeni yatırımların önünün açılması için fırsat olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, üzerinde yaklaşık bir yıldır çalışılan Üretim Reform Paketi'nin organize sanayi bölgelerinin (OSB) daha güçlü ve verimli çalışması, maliyetlerin iyileştirilmesi, üretimin önündeki engellerin kaldırılması ve nitelikli iş gücü yetişmesi açısından önemli düzenlemeler içerdiğini ifade etti.

Paketle, planlı sanayi alanlarında emlak vergisinin, elektrik faturalarında TRT payının, hafta sonu çalışma ruhsatı bedelinin, damga vergisi ve harçların kaldırılmasıyla yapı denetim bedeli indirimi sağlanmasının sanayicinin sırtındaki maliyet kamburunu hafifleteceğini vurgulayan Konukoğlu, kamu ihalelerinde yerli üreticilere fiyat avantajı sağlanmasının da yerli üretimi destekleyeceğini bildirdi.

OSB yönetimlerinin teknik kolej kurmasının, özel endüstri meslek lisesi ve meslek yüksekokulu açılmasının teşvik edilmesi ve öğrencilere eğitim desteği sağlanmasının kalifiye eleman sorununun çözümüne katkı sağlayacağını belirten Konukoğlu, ayrıca özel endüstri bölgeleriyle üniversitelerde teknoloji transfer ofisi kurulmasının önünün açılmasının pozitif bir gelişme olduğuna ifade etti. Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Üretim Reform Paketi sivil toplum aktörlerinin görüşleri alınarak, katılımcı ve rasyonel şekilde hazırlandı. Ülkemizin ekonomik büyümesi için yatırım şart. Yatırım ise üretim demektir, istihdam demektir. Yatırım ortamını iyileştirerek sanayicilerin rekabet gücünü artıracak Üretim Reform Paketi yeni yatırımların önünün açılması için bir fırsattır. İş dünyasının sesine kulak veren başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü olmak üzere paketin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, bir an önce yasalaşmasını ve uygulanmaya başlanmasını bekliyoruz. Sanayicilerin maliyet yükünü azaltan Üretim Reform Paketi, yeni yatırımların önünün açılması için fırsattır."

Gaziantep OSB'nin Türkiye'nin en büyüğü konumunda bulunduğunu ve bölgede son 3 yılda 120 yeni işletmenin faaliyete geçtiğini belirten Konukoğlu, şu anda 90 yatırımın da devam ettiğini, Gaziantepli sanayiciler olarak ülke hedeflerine ulaşmak için var güçleriyle çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Üretim Reform Paketi Yeni Yatırımlar İçin Fırsat' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement