Urfa ile Rakka Kardeşliği Güçlendi - Son Dakika
Güncel

Urfa ile Rakka Kardeşliği Güçlendi

Fakıbaba ve Ekibi'ne Suriye'de Muhteşem Karşılama Başkan Fakıbaba ve Meclis Üyeleri Suriye'den Döndü

17.01.2011 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urfa ile Rakka arasında kurulan "Kardeş Şehir İlişkisi"ni güçlendirmek ve ikili ilişkilerde bulunmak amacıyla önce Rakka ardında Halep'e giden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve beraberindeki heyet Şanlıurfa'ya döndü.

Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Mahmut Kırıkçı, Ahmet Al, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Encümen Üyeleri ve bazı birim amirlerinden oluşan 30 kişilik heyetle birlikte Rakka ve Halep'e adeta çıkarma yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve ekibine Suriye'de muhteşem karşılama töreni yapıldı.

SURİYE SINIR KAPISINDA ÇİÇEK VE TATLIYLA KARŞILANDILAR

Akçakale Sınır Kapısı üzerinden Suriye Arap Cumhuriyeti'ne geçiş yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Belediye Meclis Üyelerine gezi ve incelemeler sırasında ilgi oldukça büyüktü.

Rakka Belediye Başkanı Ubeyd El Hasan ve Talebyad Belediye Başkanı Halil Elboga tarafından karşılanan Başkan Fakıbaba eskort eşliğinde Rakka Belediyesi'ne geçti. Urfa Belediye Meclis Üyelerine çiçek ve tatlı ikram eden Rakka Belediyesi çalışanları Urfalıları Rakka'da ağırlamaktan duydukları sevinci ifade ettiler.

Rakka Belediye Başkanı El Hasan ve Urfa Belediye Başkanı Fakıbaba'nın başkanlığında Rakka Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda, "Urfa ile Rakka'nın Kardeşliği"ne ilişkin hazırlanan protokol üzerinde duruldu.

RAKKA İLE URFA KARDEŞLİĞİ GÜÇLENİYOR

Urfa ile Rakka arasında kurulan kardeşlik ilişkisinin önümüzdeki dönemde daha da pekiştirilmesi gerektiğini ifade eden her iki kentin belediye başkanı kurulan kardeşlikten duydukları mutluluğu belirttiler.

Kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı Suriyeli kardeşlerimize minnettarlık duyduğunu kaydeden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bu tür geziler sayesinde kardeşliğin daha da pekiştirildiğini söyledi.

Fakıbaba, "Urfalı ile Rakka aynı coğrafyada aynı kültürlere sahip insanların yaşadığı yerler. Türkiye ile Suriye zaten kardeş iki ülke. Bu kardeşliği bu gezi ile pekiştirmiş bulunmaktayız. Kardeşliğimizin resmiyetini oluşturan protokol üzerinde fikir alışverişinde bulunduğumuz bu geziden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bundan sonraki süreçte hazırlanan protokol daha önceden de olan kardeşliğimizin inşallah sonsuza kadar devam etmesini sağlayacaktır. Biz Şanlıurfa Belediyesi olarak bu kardeşliğin pekiştirilmesi adına üzerimize düşen görevi yerine getirmekten mutluluk duyarız" dedi.

KARDEŞLİK PROTOKOL METNİNİ FAKIBABA İNGİLİZCE OKUDU

Rakka ile Urfa arasında kurulan kardeşlik ilişkisine dair bilgileri içeren protokol metnini Rakka ve Urfa Belediyesi Meclis Üyelerine önce İngilizce okuyan Başkan Fakıbaba ardından da metni Türkçe okudu.

İyi derecede İngilizce konuşabilen Belediye Başkanı Fakıbaba'nın bu profili Rakkalıları kendisine hayran bıraktı.

KARDEŞLİK İLİŞKİSİ HER İKİ KENTE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

Urfa ile Rakka arasında kurulan kardeşlik başta ticaret, ulaşım ve haberleşmede her iki ülke ve kent vatandaşlarına büyük kolaylıklar sağlayacak. Sosyal ve kültürel gelişmelerin yanı sıra birçok alanda büyük fayda sağlayacak olan kardeşlik kapsamında iki kent arasında birçok ortak etkinlik yapılması planlanıyor.

ABDULKERİM COBAR'DAN FAKIBABA VE EKİBİNE ARAPÇA SERANAT

Toplantı sırasında Urfalılara duyduğu sevgiyi Arapça şiir okuyarak dile getiren Rakkalı Av. Abdülkerim Cobar, Rakka'da Urfalıları görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

RAKKA'DA ŞEHİR TURUNUN ARDINDAN HALEP'E GEÇİLDİ.

Toplantının ardından Rakka'nın tarihi ve turistik mekânlarını gezen Belediye Başkanı Fakıbaba ve Meclis Üyeleri onurlarına verilen öğlen yemeğinin ardından Rakka'daki temaslarını tamamlayarak Halep'e geçti.

FAKIBABA'DAN HALEP VALİSİ MANSURA'YA ZİYARET

Halep'te gezi ve incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba bu kapsamda Suriye Arap Cumhuriyeti Halep Valisi Ali Ahmet Mansura'yı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Meclis Üyeleri M.Adil Saraç, Mehmet Özyavuz, M.Durak Gümüşçü ve Yüksel Çubuk ile birlikte Halep Valisi Ali Ahmet Mansura'yı ziyaret eden Başkan Fakıbaba, Türkiye ve Suriye kardeşliğine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Suriye ile Türkiye'nin aynı coğrafyada asırlardır kardeş bir şekilde yaşam sürdürmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Fakıbaba bu kardeşliğin son zamanlarda daha da pekiştirilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Gerek Beşir Esad'ın gerekse de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye ile kardeşlik ilişkilerinde büyük çaba sarf etmesini bölge halkı adına takdirle karşıladığını belirten Fakıbaba, "Suriye Arap Cumhuriyeti Başkanı Beşir Esad'a Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan kardeşlik ilişkilerini güçlendirme adına iyi bir liderlik yaptılar. Ancak bölge halkı olarak biz daima kendimizi Suriyelilerle kardeş olarak gördük ve bu kardeşliğin sonsuza kadar devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Suriyelileri Şanlıurfa'da ağırlamaktan büyük onur duyacağını ifade eden Başkan Fakıbaba ziyaret anısına Halep Valisi Ali Ahmet Mansura'ya fincan takımı ve bir vazo hediye ederken Halep Valisi Ali Ahmet Mansura ise Başkan Fakıbaba'ya Halep'i fotoğraflarla anlatan bir kitap ve Halep'e özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaretin ardından Halep Valiliği'nden ayrılan Başkan Fakıbaba ve beraberindekiler Halep'in tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Akçakale Sınır Kapısından tekrar yurda döndü.

Gezi ve incelemeler hakkında otobüste kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Fakıbaba ve meclis üyeleri gezinin oldukça faydalı geçtiğini belirterek, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Şanlıurfa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Ali Ferhat Türkmen'e ve çalışanlarına, katkılarından dolayı ise Eyvan Turizm İşletmeci Salih Tokmak'a teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Urfa ile Rakka Kardeşliği Güçlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement