Urfalı Gençler Sarıkamış Şehitleri'ni Andı - Son Dakika
Güncel

Urfalı Gençler Sarıkamış Şehitleri'ni Andı

Urfalı Gençler Sarıkamış Şehitleri\'ni Andı

Şanlıurfa'da düzenlenen '100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü' gençlerin yoğun ilgisini gördü.

05.01.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Şehitleri'ni anma günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerinde de düzenlenen yürüyüş ve benzeri etkinliklere sahne oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşünü gençlerle birlikte gerçekleştirdi.

Düzenlenen etkinlikte Topçu Meydanı'ndan (Rabia) başlayarak Bediüzzaman Aile Mezarlığı'na kadar gençlerle birlikte yürüyen Başkan Güvenç, yoğun kitle ile birlikte Sarıkamış şehitlerini andı.

Anma töreninde gençlere seslenen Başkan Güvenç, Türkiye'nin geleceğinin gençlerin ellerinde olduğunun altını çizerek "Tarih boyunca bu ülkeyi bölmek ve yönetmek isteyen çok yabancı güçler vardır. Bilmelisiniz ki; günümüzde dahi ülkemiz üzerinde emelleri olan ve oyun oynayan yabancı güçler vardır. Geçmişte nasıl atalarımız bu güzel ülkeyi savunmak için canlarını yok saymışsa, bizde bu devirde oynan oyunlara karşı uyanık olmak zorundayız. Güçlü ve bir olmalıyız. Barış içerisinde yaşayıp iyi eğitim alacaksınız ve dünya gençleriyle rekabet edeceksiniz. O zaman bu ülke daha gelişmiş, daha demokrat olacak ve birbirimizi daha çok sevip saygı göstereceğiz. Dünyanın parmakla gösterdiği ülkelerden biri olacağız sizler sayesinde" dedi.

Şehitlerin Vatan için eksi 30-40 derecelerde ayakkabısız Allahu Ekber Dağları'na çıktığını vurgulayan Başkan Güvenç, "Bu gün bizlerin işi daha kolay çünkü zorlukları ecdat aştı. Bu gün ihtiyacımız olan birbirimizi sevmektir, bir olmaktır, akıllı olmaktır ve çok çalışıp bu Ülkede yaşayan 76 Milyon insanı sevmektir" diye konuştu.

'SARIKAMIŞ TARİHTE BENZERİ OLMAYAN BİR DESTAN '

Sarıkamış'ın Çanakkale gibi bir destan olduğunu aktaran Başkan Güvenç, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; "Bu coğrafyada sadece günümüzdeki sınırlarımız içindeki Urfa, Antep, Diyarbakır, Maraş, Mardin, Manisa ve Çanakkale'yi söylemiyorum, Halep'ten, Şam'dan, Bağdat'tan, Erbil ve Süleymaniye'den akın akın Babalarımız, Dedelerimiz Sarıkamış'a gittiler. Giyecek ve yiyecek elbiseleri yoktu ama Erzurum'da çok yüksek dağları aşarak Sarıkamış'a gittiller. İşte bunun için yüzyıl önce bu millet Arap'ı, Kürt'ü ve Laz'ı ile destan yazdılar. Ölmek ve donmak pahasına Sarıkamış destanını yazdılar. Bu olayın Dünya'da örneği yoktur."

'BU COĞRAFYADA İSLAM MÜHRÜ ASLA SİLİNMEYECEKTİR'

İçinde bulunduğumuz coğrafyada İslam mührünün asla silinmeyeceği kaydeden Başkan Güvenç, "Atalarımız sayesinde bu gün biz bağımsız ve hür bir ülkede yaşıyoruz. Önümüz açıktır. Geçmişte yaşadığımız acılarımızı artık siz yaşatmayacaksınız. Kardeş kavgasına asla izin vermeyeceksiniz. Hedefimiz 2023'te Dünya'nın ilk 10 Ülkesi arasına girmektir. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin bu azminiz ve coşkunuz, bu kararlığınız, 100 yıl önce toprağa düşen şehitlerimizi ve ecdatlarımızı mutlu etmiştir. Her şeye rağmen bu gün bir ve beraber oluşumuz Çanakkale ve Sarıkamış'taki Şehitlerimizin ruhunu şad etmiştir. Allah mekânlarını cennet eylesin ve Allah'tan diliyorum ki bir daha bu millet böyle acılar yaşamasın. Bu millet evlatlarını kaybetmesin hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyelim, büyük Türkiye'ye yürüyelim" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından 100. Yılında Sarıkamış Şehitlerine okunan dualarla anma töreni sona erdi. Etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra; Vali Yardımcısı Uğur Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve çok sayıda öğrenci yer aldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı Gençler Sarıkamış Şehitleri'ni Andı - Son Dakika


Advertisement