Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği - Son Dakika
Yerel

Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği

Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği

Urla Belediyesi 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği'nin ikinci gününde, Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu’nun "Önce Vatan" oyununun kadınları hünerlerini tiyatroda da sergileyerek büyük beğeni topladılar.

16.07.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği'nin ikinci gününde, Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu'nun "Önce Vatan" oyununun kadınları hünerlerini tiyatroda da sergileyerek büyük beğeni topladılar.

Bugüne kadar "Kadının Çilesi", "Köy Seyirlik", "Kadının Feryadı", "Uyuz Eşek","Taş Bademler", "Önce Vatan" gibi 10'un üzerinde oyun sergileyen Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu'nun "Önce Vatan" oyununun kadınları hünerlerini tiyatroda da sergileyerek büyük beğeni topladılar. 2001 yılında öğrenci velilerinin ısrarı üzerine tiyatroyu kurduğunu söyleyen Mersin Arslan Köy Çadır Tiyatrosu'nun Yönetmeni Hüseyin Arslanköylü, "16 saat yoldan geldik. Burada çok iyi karşılandık. Köyünüz çok güzel. Biz de sizleri Ağustos ayında Mersin Arslanköy'e davet ediyoruz" dedi. Balıklıova Köyü Tiyatro topluluğunun Yönetmeni Semih Çelenk de, 4 yıldır Balıklıova'da yaşadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşların tiyatro kuralım demesiyle biz de Balıklıova Köy Tiyatrosu'nu kurduk. Türk tiyatrosundaki oyunları kendi üslubumuzla sergiledik. Sanat sadece belli insanlara ya da şehre ait değildir. Eskiden de var olan köy tiyatroları geleneğini hep beraber sürdürmek istedik. Özbek Köyü'nden ve başka köylerden de güzel haberler geliyor. Onlar da tiyatro yapmak istiyorlar. Hayatımızı zorlaştıran şeyler yerine sanat, sinema ve tiyatro gibi faaliyetlerle hayatı daha iyi yaşamak istiyoruz."

"Devlet tiyatrosundan önce kurulmuş olan Bademler Köy Tiyatrosu'na teşekkür ediyoruz" diyen Antalya- Kaş Tiyatrosu Yönetmeni Müfit Kayacan ise, "Tiyatro iddialı ve hayatı güzelleştiren bir şey. Aslında söze gerek yok sahne cevaptır, sahne eylemdir, sahne karşı duruştur ve sahne inadına var olmaktır. Şenliğin üçüncü gününde oyunumuzu izlemek üzere sizleri Bademler'e davet ediyorum" dedi.

Mersin Arslanköy Tiyatrosu'nun sergilediği oyunun sonunda Balıklıova Köy Tiyatrosu'nun Yönetmeni Semih Çelenk Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu oyuncularına, Urla Belediyesi 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği'nin Komisyon Üyesi Seyfettin Şen ise Mersin Arslanköy Çadır Tiyatrosu Yönetmeni Hüseyin Arslanköylü ve Balıklıova Köy Muhtarı Akın Yılmaz'a teşekkür plaketi verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla 1. Ulusal Köy Tiyatroları Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement