Urla Çocukköyü Tesisleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Urla Çocukköyü Tesisleri Projesi

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinin ekibi, Koruncuk Vakfının, senarist Meral Okay anısına İzmir'de açmayı planladığı tesisin temel atma törenine katıldı.

06.06.2014 21:09  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Muhteşem Yüzyıl" dizisinin ekibi, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfının (Koruncuk Vakfı), senarist Meral Okay anısına İzmir'de açmayı planladığı Urla Çocukköyü Tesislerinin temel atma törenine katıldı.

Dizinin yapımcısı Timur Savcı ve eski senaristi Meral Okay'ın, Koruncuk Vakfı Başkan Yardımcısı Berrin Yoleri ile 2011 yılında başlattıkları "Muhteşem Yüzyıl-Koruncuk Vakfı İşbirliği"nde hayata geçirilmesi planlanan Urla Çocukköyü Tesislerinin temeli, sezon finali çekimlerini tamamlayan dizi oyuncularının katılımıyla yapıldı.

Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Vahide Perçin, Nur Veziroğlu, Ozan Güven, Filiz Ahmet, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Selen Öztürk, Yüksek Ünal, Serkan Altunorak ve Sarp Akkaya ile yapımcı Timur Savcı'nın eşi Banu Savcı'nın katıldığı törende, 10 villa, kültür merkezi ve rehabilitasyon merkezinden oluşacak ve 110 çocuk kapasiteli tesisin temeli atıldı. Oyuncular törende, çocukköyü temel harcının içine nazar boncukları bıraktı.

Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran başrol oyuncusu Halit Ergenç, kimsesizliği yalnızca kimsesiz olanların bilebileceğini belirtti.

Kişisel olarak daha önce yaşadığı kötü bir tecrübeden dolayı vakıf projelerine sıcak bakmadığını ama 4 yıl önce tanıştığı Koruncuk Vakfı'nın bu fikrini değiştirdiğini dile getiren Ergenç, "Her çocuğun bir kalbe sahip olduğu ve hepimiz gibi bir aileye ihtiyaç duyduğu, yalnızca karnını doyurmaktan öte sevgiyle hayata tutunması gerektiği unutulmamalı. Bence Koruncuk Vakfı'nın çalışmaları örnek alınmalı" dedi.

Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek de 2009 yıllında kapanan İzmir Urla Çocukköyü'nü yeniden hayata geçirecek olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Vakıf başkan yardımcısı Berrin Yoleri ise "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yapımcısı Timur Savcı başta olmak üzere, tüm oyuncularına ve dizi ekibine 4 yıl boyunca kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti.

Törene Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir de katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla Çocukköyü Tesisleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement