Urla'da Deniz Büyük Ölçüde Temizlendi - Son Dakika
Güncel

Urla'da Deniz Büyük Ölçüde Temizlendi

Urla\'da Deniz Büyük Ölçüde Temizlendi

Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Urla kampüsünde meydana gelen kalorifer yakıtı sızıntısından oluşan kazada kurumlar arası işbirliği ve özverili çalışma ile kirlilik yüzde 90-95 oranında temizlendi.

15.01.2018 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Urla kampüsünde meydana gelen kalorifer yakıtı sızıntısından oluşan kazada kurumlar arası işbirliği ve özverili çalışma ile kirlilik yüzde 90-95 oranında temizlendi.

Olayla ilgili bilgi almak ve çalışmaları yerinde takip etmek isteyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak Urla'da incelemelerde bulundu. Ege Üniversitesinin çevre konusundaki duyarlılığının kamuoyu tarafından bilindiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, "Olayın meydana geldiği andan itibaren kaymakamlığımız, emniyet müdürlüğümüz, liman başkanlığımız, çevre ve şehircilik il müdürlüğümüz, sahil güvenlik komutanlığımız ve konuyla ilgili yetkili firma ile eş güdüm içerisinde hareket ettik. Kazanın gerçekleşmesinin ardından personelin yoğun ve sürekli devam eden çalışmaları sonucunda ilk 72 saatlik süre içerisinde limanda meydana gelen kirlilik yüzde 90-95 oranında temizlendi. ve tüm bu kurumlarımızla oluşturduğumuz işbirliği kirliliğin liman dışına çıkması ve yayılması başarıyla engellendi. Üniversitemizin bu zor gününde bizlere destek veren tüm kurumlara ve özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Deniz canlıları etkilenmedi

Kaza sırasında ve sonrasında yapılan incelemelerde deniz canlılarının olaydan etkilenmediklerinin tespit edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, "Kalorifer yakıtının deniz dibinde çökerek bir zarar vermediği tespit edildi. Bu üzücü olayın güzel Urla'mıza zarar vermemiş olması bizlerin tek tesellisi. Sonuç olarak çok kısa bir zaman içerisinde, eş güdümlü ve bilinçli yapılan müdahale sonucunda bu deniz kirliliği olayı başarılı bir şekilde ve minimum hasarla atlatıldı" dedi.

Çalışmalar 1 hafta içerisinde tamamlanacak

Urla iskele limanında bulunan balıkçı teknelerinin kontrollü olarak limana giriş ve çıkışlarına liman dairesi başkanlığı tarafından izin verilmeye başlandı. Kazadan zarar gören yatların karinalarının temizlik işlemleri ise Su Ürünleri Fakültesi personelince gerçekleştiriliyor. Limandaki tüm temizlik işlerinin 1 hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

11 ocak 2018 perşembe günü saat: 17: 55 sıralarında Ege Üniversitesi Su ürünleri fakültesi Urla ünitesi kampüs alanında yer alan kalorifer kazanındaki şamandıra sistemini kontrol eden elektronik devrede meydana gelen arızadan dolayı yaklaşık 20 dakika süreyle 150 litre kalorifer yakıtı yağmur suyu tahliye kanalından urla iskele limanında denize boşalmıştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Urla'da Deniz Büyük Ölçüde Temizlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Vali Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Üyelerini Tebrik Etti
    18:11 Vali Selçuk Aslan, İl Genel Meclis Üyelerini Tebrik Etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement