Urla'da Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Urla'da Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu Başlıyor

Urla\'da Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu Başlıyor

Yavuz Sultan Selim’in sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa tarafından XV. yüzyılın sonunda inşa edilmiş ve uzun süre hizmet dışı kalmış olan tarihi hamamın restorasyonu başlıyor.

14.03.2014 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavuz Sultan Selim'in sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa tarafından XV. yüzyılın sonunda inşa edilmiş ve uzun süre hizmet dışı kalmış olan tarihi hamamın restorasyonu başlıyor. Restorasyon projesinin başlangıç ve tanıtım töreni 17 Mart 2014 Pazartesi günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun ilk taşı koymasıyla başlayacak olan restorasyon 2014 yılı sonunda tamamlanarak hizmete girecek.

Tarihi hamamın restorasyonunun başlangıç törenine herkesi davet eden Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Urla'da, günümüze kadar ayakta kalabilmeyi başarmış bu tarihi ve kültürel mirasa, geçmişe saygı duyarak sahip çıkmak, bu coğrafyada yaşayan tüm insanların temel görevidir. Bizler, Urla'nın bu mirasına sahip çıkmak ve onu gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarabilmekte kendimizi en büyük sorumlu olarak hissetmekteyiz. Bu bilinçle ilçemizde var olan tarihi yapılarımızı bir bir ayağa kaldırmakta ve hayata kazandırmaktayız. Tarihi varlıklarımızı korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement