Urla'daki Saldırıya Tepki - Son Dakika
Güncel

Urla'daki Saldırıya Tepki

Urla\'daki Saldırıya Tepki

İzmir'in Urla İlçesi'nde dün seçim bürosu açılışına giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırı, Alsancak'ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

24.02.2014 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla İlçesi'nde dün seçim bürosu açılışına giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine yönelik saldırı, Alsancak'ta düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, Valilik ve Emniyet yetkilileriyle görüşüp sorumluları hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyeceklerini dile getirdi.

Seçim bürosu açılışı için dün Urla'ya giden bir grup HDP üyesine, ilçe meydanında toplanan bir başka grup tepki gösterdi, taş, sopa ve plastik sandalya fırlattı. HDP'lilerin de karşılık vermesiyle büyüyen olaylarda polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. HDP'lilere tepki gösteren kalabalık grup, MHP Urla Belediye Başkan adayı Hüseyin Akgül'ün konuşmasının ardından dağıldı.

Dün meydana gelen bu olayı kınamak isteyen yaklaşık 250 kişilik HDP ile Barış ve Demoratik Partisi (BDP) üyesi, bugün saat 12.30'da Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde biraraya geldi.

Grup adına ilk olarak HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur konuştu. Uğur, " Türkiye'de 80 yıldan bu yana ekilen ırkçılık tohumunun hala kurumadığını görüyoruz. Dün Urla'da olan şey bütünüyle bununla ilgilidir. Urla'ya daha varmadan saldırı hazırlığında olunduğunu öğrenip emniyet yetkililerini aradık. Bize tüm güvenlik önlemlerinin alındığını söylediler. Ama daha ilçeye girer girmez grubun saldırısına uğradık. Yaralanan arkadaşlarımız oldu. Valilik ve emniyet yetkilileriyle görüşeceğiz, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmasını isteyeceğiz" dedi. Uğur daha sonra olayda yaralananların isimlerini okudu.

'POLİS ÖNLEYEMEZSE BİZ ÖNLERİZ'

HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Osman Özçelik ise, "Biz asla şiddetten yana değiliz. Ancak ne yazık ki bu devlet henüz barışın değerini anlamış değil. Gerilla defalarca ateşkes ilan etti. Milyonlarca Kürt halkı isterse yıllarca bu savaşı sürdürebilir. Ama amacımız savaşı sürdürmek değil. Saldırının Urla halkıyla ilgisi yok. Sokakta polis ve faşist kıtalar vardı. Polis saldırgan grubu dağıtacağı yerde bize saldırmıştır. Gaz bombalarını bizim üzerimize atmıştır. Devletin içindeki çeteler, devletin gücünü kullanarak faşitleri de yanlarına alarak barışı torpillemek istiyorlar. Bizim, sabrımızı, öfkemizi terbiye etme gücümüz var. Bizim sabrımız Süphan Dağı kadar büyüktür. Öfkemiz ise Ağrı Dağı kadar büyüktür. Bizi öfkelendirmesinler biz ne yapacağımızı biliriz. Eğer sorumlular bulunmazsa İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü'nü suçlu ilan edeceğiz. Eğer, emnyet yetkilileri 'Bizim gücümüz yok' diyorsa bizim bu saldırıları durdurma gücümüz var, bunu da bilsinler" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, 'Urla faşizme mezar olacak', 'İntikam intikam' ve terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Grup daha sonra olaysız dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Urla'daki Saldırıya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı
    12:41 Antalya'da elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı: 1 yaralı

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde meydana gelen kazada, elektrikli bisiklet ile otomobil çarpıştı ve 1 kişi yaralandı. Kazanın anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi
    12:40 Muğla'da Romantik Evlilik Teklifi

    Muhsin Emir ve Buse Demirci, Datça Kumluk Plajında meşaleler eşliğinde sürpriz evlilik teklifi yaparak bir buçuk yıllık arkadaşlıklarını resmiyete döktü. Buse Demirci, erkek arkadaşının sürpriz teklifine şaşkınlıkla karşılık verirken, Muhsin Emir ise Buse'nin hayatını değiştirdiğini ve en güzel kadını bulduğunu söyledi.

  • Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli
    12:40 Zonguldak'ta Mali Müşavirlere Enflasyon Düzeltmesi İçin Ücret Ödenmeli

    Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. Kahveci, bu işlemlerin mali müşavirlere ek iş yükü getirdiğini ve emeklerinin karşılığını almaları gerektiğini belirtti.

  • Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    12:39 Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan 17. yüzyıldan kalma tarihi borsa binasında çıkan yangın sonucunda binanın simge kulesi yıkıldı. Yangın sırasında binadaki tarihi tabloları kurtarmaya çalışan insanlar, yangının Notre-Dame Katedrali yangınına benzediğini ifade etti.

  • Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi
    12:39 Kırşehir İl Genel Meclisi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi

    Kırşehir İl Genel Meclisi, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı ve katip üyeliği seçimi yapıldı. Bülent Ozan meclis başkanlığına seçildi. Ozan, hizmet çıtasını daha yukarı taşıyacaklarını ve üretim ve istihdam odaklı projeleri hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement