Urla Devlet Hastanesi " Anne Dostu Hastane" Ünvanını Aldı - Son Dakika
Güncel

Urla Devlet Hastanesi " Anne Dostu Hastane" Ünvanını Aldı

Türkiye'de 5. İzmir'de ilk sırada yer alan Urla Devlet Hastanesi 'nin anne dostu sertifika töreni Urla Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleşti.

28.10.2015 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Piyade Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir İli Güney Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Jandarma Komutanı Cemil Erdemir, Uzunada Komutanı Albay Necati Koray Salar, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Urla Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Başhekim Adıgüzel Demirel, Halk Sağlığı Kurumu Kadın Üreme Daire Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu ve bürokratlar katıldı.

MERKEZİMİZDE ANNELERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ VAR

Projenin ilçeye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen ve tüm katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayan Vali Mustafa Toprak; "Türkiye Cumhuriyeti devletimiz sonsuza dek paydaş, kalacaktır. Toplumuzun birliği, kardeşliği ve bütünlüğü çerçevesinde birbirimizin ortaklığı ile birlikte ülkemize yönelen ve yönelebilecek hiçbir olumsuzluğa fırsat verilmeyecektir. Atatürk'ün bize emanet ettiği, bizimde gelecek kuşaklara emanet edeceğimiz şekilde sorumluluk ve yükümlüklerimiz devam edecektir"72 milyonu sağlık ve huzur içerisinde yaşatmak durumundayız diyerek konuşmasına devam eden Vali Toprak; "Yaşam hakkını daha iyi bir ortama taşımamız gerekiyor. Merkezimizde annelerimiz ve çocuklarımız var. Dolayısıyla anne sağlığımız ve çocuk sağlığımız için açılan bu projeler insanlarımızı mutlu huzurlu yaşatmak için yapılan çalışmalardır" ifadelerini kullandı.

SERTİFİKAYLA HASTANEMİZ TAÇLANMIŞTIR

Sağlık hizmetlerinde kaliteli ve güvenli hizmet sunumunun en önemli unsuru hizmetin sunulduğu hastanelerin fiziki durumudur diyen Hastane Yöneticisi Başhekim Adıgüzel Demirel; "Günümüzde gebelik, doğum ve doğum sonrası hizmetlere yaklaşım Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun başlattığı Anne Dostu Hastane uygulamaları ile; anne ölümlerinin azaltılması, normal doğumun teşvik edilerek anne adaylarının güvenli ve kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamaktadır. Anne Dostu Hastane uygulaması ile mahremiyete daha çok önem verilmekte ve Anne adayları kendilerini ev ortamında hissetmektedirler" dedi.

Demirel; "Anne adayına fiziksel ve duygusal birebir destek verilmesi, anne adayı istediği birini doğumu ısrasında yanında bulundurabilmesi, anne adayının yiyip içmeye devam edebilmesi, hareket kısıtlaması yapılmaması, istediği pozisyonda yatması, yürümesi ve hareket edebilmesi, doğum öncesinde ve doğum sırasında gebeyi rahatsız edebilecek tüm uygulamalardan kaçınılması ile bu proje doğumun tüm aşamalarında olması gereken desteği alması sağlamaktadır. Hastanemiz bu koşulları ve Türkiye halk sağlığı kurumunun kriterlerini başarıyla yerine getirerek "İzmir'de ilk kez Anne dostu Hastane" ünvanı alan ilk kurum olmayı başarmış, almış olduğu sertifikayla hastanemiz taçlanmıştır" diye konuştu.

Çocuk hekimi olarak çok heyecanlı olduğunu dile getiren İzmir İli Güney Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, Anne dostu hastane ile sağlıklı nesillerin tekrar oluşumunun sağlanacağını belirtti.

Halk Sağlığı Kurumu Kadın Üreme Daire Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu; "Toplumun direği aile ailenin direği de annedir. Anne ile ilgili yapılan yatırımlar gelecek nesilleri etkilemektedir. Anne sağlıklı olursa bebeği de sağlıklı olur. Yetiştirdiği çocuklarda hem ruhen hem bedenen sağlıklı olur. Anne ölümlerini ve sezeryan ölümlerini azaltmak istiyoruz" dedi.

"Anne dostu hastane"sertikasını Vali Mustafa Toprak Urla Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Başhekim Adıgüzel Demirel'e takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Urla Devlet Hastanesi ' Anne Dostu Hastane' Ünvanını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement