Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri'ne Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Yerel

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri'ne Geri Sayım Başladı

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri\'ne Geri Sayım Başladı

2 bin 600 yıl öncesine tanıklık eden, her yıl geleneksel olarak kutlanan, halk arasında zeytine yağın, üzüme balın düştüğü gün olarak kabul edilen Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri için geri sayım başladı.

09.08.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 bin 600 yıl öncesine tanıklık eden, her yıl geleneksel olarak kutlanan, halk arasında zeytine yağın, üzüme balın düştüğü gün olarak kabul edilen Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri için geri sayım başladı. Urla'nın tarihi, geleneği, doğası ve sporu, şenliğe katılacak olan vatandaşlara keyifli bir gün yaşatacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Urla Şubesi, Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri, 13 Ağustos Cumartesi günü saat 10.30'da açılış töreni ve konuşmalar ile başlayacak.

Ürünler yarışacak, üzüm sıkılacak

Üreticilerin üzüm başta olmak üzere Urla topraklarında kendi yetiştirdikleri ürünler, Urla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak olan stantlarda satışa sunulurken bir yanda da kıyasıya bir yarışa girecekler. Şenliğin olmazsa olmazları arasında olan geleneksel üzüm sıkımı ile konukların damakları tatlandırılacak.

Yelkenler urla rüzgarında yarışacak

23 yıldan bu yana aynı coşkuyla kutlanan şenlik kapsamında düzenlenen Optimist Türkiye Takım Şampiyonası'nın açılış seremonisi 11 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da Ali Rıza Mete Yelken Kulubü'nde yapılacak. Urla IGOR Optimist Yarışları ise 14 Ağustos Pazar günü saat 18.30'da start alacak. Urla'nın rüzgarında kıyasıya yarışan yelkencilerin ödül töreni 19 Ağustos Cuma Günü saat 20.00'de Urla Kum Denizi Plajı'nda gerçekleşecek. Ödül töreninde İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası 21.30'da Kum Denizi Plajı'nda sporculara ve Urla halkına şarkılarını seslendirecek.

Geçmişten günümüze bağbozumu geleneği

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri kapsamında "Geçmişten Günümüze Bağbozumu Geleneği" söyleşisi Deniz Arkeolojisi Merkezi-Arkeopark'ta 13 Ağustos Cumartesi günü saat 20.30'da gerçekleşecek. Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hayat Erkanal, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Ekici ve İzmir Ortodoks Topluluğu Baş Papazı Kyrillos Sykis Urla'da yıllara tanıklık eden geçmişten günümüze bağbozumu geleneğini konuşacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri'ne Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement