Urla Karslılar 3. Kaz Gecesi'nde Coştu - Son Dakika
Yerel

Urla Karslılar 3. Kaz Gecesi'nde Coştu

Urla Karslılar 3. Kaz Gecesi\'nde Coştu

Urla'da yaşayan Karslılar, seyr-ü sefa tesislerinde geleneksel 3. kaz gecesini gerçekleştirdiler.

17.12.2013 13:25  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla'da yaşayan Karslılar, seyr-ü sefa tesislerinde geleneksel 3. kaz gecesini gerçekleştirdiler. Urla Karslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Çelik ve Dernek yöneticilerinin çabaları ile gerçekleşen geleneksel kaz gecesine Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, AK Parti İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, MHP Urla Belediye Başkan Adayı H. Hüseyin Akgül, misafirler ve çok sayıda Urla'da ikamet eden Karslılar katıldı.

Dernek Başkanı Ayhan Çelik gece için yaptığı konuşmasında; " Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor iyi eğlenceler diliyorum. Kaz gecesi olarak adlandırdığımız gecede, biraz kazdan bahsedeyim; Kaz soğuk iklimde yetiştirildiğinde lezzetli et veren bir kümes hayvanı olduğu için Yöre ile özdeşleşmiştir. İzninizle biraz Serhat şehrimiz Kars'ımızdan bahsetmek istiyorum. Ülkemizin en doğusunda yer alan aşıklar diyarı serhat Kars'ımızın. MÖ 8. asırlara kadar uzanan zengin bir tarihi geçmişi vardır. Ani harabeleri ve Kars kalesi ile kültür turizmi, Sarıkamış kayak tesisleri ile kış turizmi kentidir. 1855 Osmanlı-Rus savaşında göstermiş olduğu mukavemet ve direniş nedeni ile GAZİ KARS unvanı verilmiştir. 1877-1918 yılları arasında Rus işgalinde kalmış, Rus ve Ermeni çetelerin Türk katliamlarına şahitlik etmiştir. 30 Ekim 1920 tarihinde Kazım Karabekir Paşa ve silah arkadaşları tarafından kurtarılmış olup, ait olduğu yere, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına dahil edilmiştir. ve o gün bu gün Kars halkı özgürlüğün, bağımsızlığın anlamını Vatan sevdasını çok iyi kavramıştır. Milli Mücadele yıllarında Büyük Önder M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına canı gönülden destek vermiş. Şehitleriyle, Gazileriyle Yurdumuzun en doğusunda sınır bekçisi Serhat Şehri olmuştur.

Bu akşam hep birlikte el, ele gönül gönüle halaylar çekip kardeşlik türküleri söyleyeceğiz. Çanakkale'den Dumlupınar'a, Yıldıztepe'den Sarıkamış'a bir gönül köprüsü kuracağız. Gecemize onur veren, Urla'mızın bu gününü yöneten gelecekteki Urla'yı planlayan ve önümüzdeki süreçte yine Yerel yönetimlere talip olan, aday adaylarımızı aramızda görüyorum. Hepsi biri birinden kıymetli arkadaşlarımız. Öncelikle bu zor süreçte hepsine başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Derneğimizin düzenlemiş olduğu 3. Geleneksel Kaz yemeği, kültür, dostluk ve dayanışma gecesine katıldığınız için şahsım, yönetim kurlu ve üyelerimiz adına hepinize teşekkür ediyor. İyi eğlenceler diliyorum." dedi.

Gece için hazırlanan özel kaz yemeklerinin dağıtılması, Kars yöresi oyunlarının oynanması ile neşe içinde tamamlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Karslılar 3. Kaz Gecesi'nde Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement