Çin-Orta Asya Doğalgaz Boru Hattıyla Bu Yıl 40 Milyar Metreküpün Üzerinde Doğalgaz Taşındı - Son Dakika
Güncel

Çin-Orta Asya Doğalgaz Boru Hattıyla Bu Yıl 40 Milyar Metreküpün Üzerinde Doğalgaz Taşındı

URUMQİ, 28 Kasım (Xinhua) -- PipeChina Batı Boru Hattı Şirketi'ne göre Çin-Orta Asya Doğalgaz Boru Hattı ile bu yıl Çin'e 40 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz nakledildi.

28.11.2022 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

URUMQİ, 28 Kasım (Xinhua) -- PipeChina Batı Boru Hattı Şirketi'ne göre Çin- Orta Asya Doğalgaz Boru Hattı ile bu yıl Çin'e 40 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz nakledildi.

Şirketten verilen bilgiye göre boru hattıyla bu dönemde günde yaklaşık 120 milyon metreküp doğalgaz taşındı.

Toplam 1.833 km uzunluğa sahip olan ve yılda 60 milyar metreküp doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanan boru hattı Aralık 2009'da hizmete girmişti.

Boru hattı, Türkmenistan ve Özbekistan sınırında ilerledikten sonra Özbekistan ve Kazakistan'dan geçerek Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Horgos kentinde Çin'in Batıdan Doğuya Doğalgaz Boru Hattı'na bağlanıyor. Çin-Orta Asya Doğalgaz Boru Hattı, Çin'in ilk uluslararası doğalgaz boru hattı olma özelliği taşıyor.

Hizmete girişinden bu yana 4.730 gündür istikrarlı ve güvenli bir şekilde hizmet vermekte olan boru hattıyla taşınan doğalgaz Çin'in 27 eyalet, belediye, özerk bölge ve Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 500 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin-Orta Asya Doğalgaz Boru Hattıyla Bu Yıl 40 Milyar Metreküpün Üzerinde Doğalgaz Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement