Uşak'a 450 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Emlak

Uşak'a 450 Milyon Liralık Yatırım

Uşak\'a 450 Milyon Liralık Yatırım

TOKİ, yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirdiği Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde teslimlerin başladığını açıkladı.

23.09.2017 01:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta bir ilk gerçekleştirilerek sanayiden konut ve ticari alana dönüşen Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi teslimlere başladı. Uşak'a yapılan en büyük devlet yatırımları arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin incelemeleri için Uşak'a gelen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile bir araya geldi. Başkan Cahan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan ve birlikte alanı gezen Turan, önemli değerlendirmelerde bulundu. Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tüm detayları ile çok gelişmiş bir proje olduğunu belirten Turan "Uşak'ta yaklaşık 450 Milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçen kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek olacak bir proje. Geçmişiyle bugünü kıyaslandığında Uşak için gerçekten çok büyük bir yatırım oldu. Uşak'ın özellikle bölge içerisinde ön palana çıkartacak başarılı bir çalışma gerçekleşti.430 bin metrekarelik yeni merkezin kentteki ticari faaliyetlere önemli ölçüde katkı sağlayacağına inanıyoruz. Birkaç yıl içerisinde civar vilayetlerinde veya Anadolu'nun başka vilayetlerinde bu projenin öncelikle gelinip gezileceği kanaatindeyim." dedi.

TESLİMATLAR BAŞLIYOR

Uşak'ı çevre vilayetlerden sıyıran bir projeye imza atıldığını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, teslimatların yıl sonuna kadar tamamlanmış olacağını söyledi. Projenin hayata geçmesindeki en önemli mimarlardan olan Turan, şu açıklamayı yaptı: "Bu proje artık Uşaklıların projesi. TOKİ'ye ait iş yerlerinin açık arttırma ile satışına halktan çok yoğun bir talep geldi. 300 tane esnaf gelip buradan dükkan almışsa burası zaten Uşak'ın malı olmuş demektir. Buradaki işlerimiz de bitti ve yakın zamanda burada teslimler yapılacak. Yıl sonuna kalmadan hem dükkan sahiplerine, hem de konut sahiplerine teslimler yapılacak."

BÖLGE EKONOMİSİ BÜYÜYECEK

Türkiye'de örnek projeler arasında gösterilen Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin bölgede ciddi bir ekonomi doğuracağını belirten Ergün Turan, "Buraya dükkanlar gelecek, vatandaşlar yerleşecek, bu şehrin ekonomisi açısından da düşündüğünüzde çok büyük bir ekonomik canlılık getirecek. Önümüzdeki 3 ila 6 ay içerisinde buradaki hareketlilik Uşak'ın ekonomisine de hareketlilik katacak." dedi.Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a özel bir teşekkür sunan Turan, "Belediye Başkanımız Nurullah Bey, Toplu Konut İdaresi ile çok yakın diyaloğa girdi. Bu proje için birlikte yoğun bir çaba gösterdik. Gayretimiz ve çabalarımızdan dolayı güzel işler gerçekleşti. Defterdarlık binasının projesi de bitmek üzere. Dolayısı ile Uşak'ta bölgeye örnek olacak, Türkiye'ye örnek olacak yeni bir kent merkezi doğdu. "dedi.

2 BİNE YAKIN KONUT VE TİCARİ ALAN

2 yıl önce başlanılan serüvenin sonuna geldiklerini ifade eden Başkan Nurullah Cahan, "İlkler şehri Uşak'ta da yine bir ilki gerçekleştirerek sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir projeyi gerçekleştirdik. Yaptığımız incelemelerde merkezimizin hazır hale geldiğini gördük. Yıl sonuna kalmadan burada hem sosyal hayat hem de ticari hayatın başlamasını planlıyoruz. Tabi bunun yanında biz Belediye binamızı da buraya taşıyacağız. Bu konuda hükümet yetkililerimize, Devlet Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na da desteklerinden dolayı ayrıca çok teşekkür ediyorum. Tamamıyla güzel bir çehreye bürünen bir alan ortaya çıktı. Dokuzsele Deresi de alanımıza ayrı bir güzellik kattı. Bin 51 konut, 923 işyerinin ve birçok sosyal donatıların bulunduğu her şeyiyle düşünülmüş olan Uşak'ın yeni merkezini inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Cahan, konutu olmayan, dar gelirli ve emeklilere yönelik bin konutluk bir TOKİ projesinin yapılacağının da müjdesini verdi.

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Uşak'a 450 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor
    15:32 Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor

    Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliğiyle Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yapımı devam eden Adem Tanç Camii ve Hatice Tanç Kur'an Kursu'nun yapım çalışmalarında sona gelindi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yapım çalışmalarını yakından inceledi.

  • Antalya'da Kiracı, Kira Artışı Anlaşmazlığı Nedeniyle Evden Çıkarıldı
    11:08 Antalya'da Kiracı, Kira Artışı Anlaşmazlığı Nedeniyle Evden Çıkarıldı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde kira artışı nedeniyle anlaşmazlık yaşayan bir kiracı, ev sahibinin icra davası açması sonucu evi tahliye etmek zorunda kaldı. Mahkeme, kiracıya 60 bin lira kira bedeli ödeme cezası verdi.

  • Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı
    10:59 Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı

    Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi'nde uzun süredir talep edilen asfaltlama çalışmasını başlattı. Başkan Ömer Eşki, 'Bornova'nın her yerinde yoğun bir şekilde hem kazı hem de asfaltlama çalışması yapacağız. Bornova'da temiz yollar, düzgün kaldırımlar inşa etmek istiyoruz' dedi.

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Kuşadası Belediyesi Tarihi Sur Duvarlarını Restore Ediyor
    15 Nis Kuşadası Belediyesi Tarihi Sur Duvarlarını Restore Ediyor

    Kuşadası Belediyesi, kent merkezinde bulunan tarihi sur duvarları ile burçlarda başlattığı restorasyon çalışmasını sürdürüyor. Camikebir Mahallesi Sevgi Sokak üzerinde bulunan sur duvarları ve burçlar, aslına uygun olarak restore ediliyor. Çalışmalar turizm sezonu öncesinde tamamlanacak.

  • Eskişehir'de 15 Bin 576 Araçta Trafik Denetimi Yapıldı
    15 Nis Eskişehir'de 15 Bin 576 Araçta Trafik Denetimi Yapıldı

    Eskişehir'de polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde toplam 15 bin 576 araç sorgulandı. Denetimler sonucunda 11 milyon 715 bin 603 TL tutarında cezai işlem uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 170 araç trafikten men edildi ve 4 bin 717 adet trafik cezası uygulandı. Ayrıca, jandarma ekipleri tarafından 9 bin 711 sürücü ve araç kontrol edildi. Bu denetimlerde bin 298 sürücüye 2 milyon 715 bin 603 TL ceza kesildi ve 97 araç trafikten men edildi.

  • Bilecik'te Ramazan Bayramı boyunca yapılan drone denetimlerinde 45 bin 180 TL trafik cezası uygulandı
    15 Nis Bilecik'te Ramazan Bayramı boyunca yapılan drone denetimlerinde 45 bin 180 TL trafik cezası uygulandı

    Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Ramazan Bayramı Tedbirleri' çerçevesinde yapılan drone denetimlerinde 30 araç ve sürücüsüne 'Kırmızı Işık Kuralına Uymamak' maddesinden toplamda 45 bin 180 TL trafik idari para cezası uygulandı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi İnşaatına Devam Ediyor
    14 Nis Ankara Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi İnşaatına Devam Ediyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Koru Mahallesi sakinlerinden gelen talepler üzerine yapımına başladığı 'Kapalı Otopark ve Kent Meydanı Projesi'nin inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje kapsamında kapalı otoparktan süs havuzlarına, seyir teraslarından amfi tiyatroya kadar pek çok donatının yer alacağı belirtiliyor. Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması hedeflenen projenin, vatandaşların öncelikli ihtiyaçlarına ve taleplerine göre hayata geçirildiği ifade ediliyor.

  • Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı
    11 Nis Vietnamlı emlak patronu idam cezasına çarptırıldı

    Vietnamlı emlak patronu Truong My Lan, 12,5 milyar dolarlık rekor mali dolandırıcılık davası kapsamında idam cezasına çarptırıldı.


Advertisement