Uşak Aşevi Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı; "Uşak Halkı Aşevine Her Zaman Sahip Çıkıyor" - Son Dakika
Yaşam

Uşak Aşevi Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı; "Uşak Halkı Aşevine Her Zaman Sahip Çıkıyor"

Uşak Aşevi Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı; "Uşak Halkı Aşevine Her Zaman Sahip Çıkıyor"

Uşak Aşevi olarak 25 yıldır halka hizmet için çalıştıklarını belirten Uşak Aşevi Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı Kurban Bayramında kurban bağışı aldıklarını ve vekaleten kurban keserek bu kesilen kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında hizmet verdiklerini söyledi.

29.07.2018 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Aşevi olarak 25 yıldır halka hizmet için çalıştıklarını belirten Uşak Aşevi Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı Kurban Bayramında kurban bağışı aldıklarını ve vekaleten kurban keserek bu kesilen kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında hizmet verdiklerini söyledi. Uşak Aşevinin bu memnuniyetler sayesinde 25 yıldır ayakta kalabildiklerine değinen Salıcı; " Bir gayrimenkulümüz yok, belediye, devlet veya başka bir kuruluş tarafından veyahut gelir getirici bir kurumdan bize gelir gelmiyor. Sadece halkın verdikleriyle biz bu hizmeti gerçekelşitiriyoruz" şeklinde konuştu.

Salııcı; Biz Uşak'a mahsus Uşak'ta yaşayan insanlara has üreticilerle satıcılarla, hayvan besleyen insanlarla birebir görüşüyoruz. Onların fiyatlarını alıyoruz, kaça verebileceklerini öğreniyoruz. Daha sonra kendi aramızda yönetim kurulu toplanıp istişare ediyoruz, kurban bedellerini belirleyip el ilanlarıyla ilan etmeye başlıyoruz. Dolayısıyla bizim usulümüz diğer kurumların usullerinden biraz daha farklı çünkü vatandaşın verdiği bağışın herkesin gözü önünde kesilmesini temin ediyoruz. Dolayısıyla vatandaşı kestiği kurbanın etinden tattırmak suretiyle bu görevi yerine getirmiş oluyoruz. Bize kurbanını getiren, belirlenen kurban parasını veren vatandaşımıza kurbanından pay veriyoruz. Bu payla vatandaş hem kurban etini tatmış oluyor hem kurban ibadetini yerine getirmenin hazzıyla evine gidiyor. Biz bu hizmeti artık genişlete genişlete bir hayli hoş hale getirdik. Öyle ki bize bazen insanlar diyor ki kurban bayramındaki tatil bir hayli fazla biz tatile gideceğiz ama kurban kesmek istiyoruz diyorlar. Bize geliyorlar ücretini yatırıyorlar dolayısıyla biz onların kurbanlarını yine onlardan aldığımız vekalet ile veya o gün kendilerine telefon ile ulaşmak suretiyle kurbanını kesiyoruz. Eğer payını almak istemişse onun poşetine ismini yazıp yapıştırıyoruz, o ne zaman Uşak'a döndü ne zaman Uşşak Aşevine geldi onun payını veriyoruz" dedi.

Salıcı geçen kurban bayramında vatandaşların 350 küçük baş havyan bağışı yaptıklarını ancak kurbanın 3. Gününe kadar kendilerine canlı bağış geldiğini ve toplamda 500 küçük baş hayvanın Uşak Aşevinde kesildiği bilgisini verdi. Uşaklıların bu konuda duyarlı olduğunu vurgulayan Salıcı geçen yıl 20 büyük baş hayvanı 7 kişiye bağlayarak kestiklerini ve bağış sahiplerine kemiklerinden sıyrılmış şekilde 10 kilo çiğ eti pay olarak verdiklerini söyledi. Geri kalan eti Uşak Aşevinde değerlendirdiklerini belirten Salıcı etlerin nasıl muhafaza edildiğini şu şekilde anlattı; " Bizim 12 tonluk soğuk hava deposu var. Depomuzda bu hayvanları muhafaza etmeye yer açtık. Ayrıca depoda çok fazla sıkışıklık olduğu zaman etleri şokluyoruz ondan sonra hızarımız var burada kazanın içine girecek şekilde küçük küçük kesiyoruz ve kasalarla üzerine kaç kilo olduğunu ne eti olduğunu vasfını da yazmak suretiyle soğuk hava depomuza yerleştiriyoruz."

Uşşak Aşevinin vatandaşa hizmet etmek gayesiyle açıldığını hatırlatan Salıcı kendilerinden yemek alan vatandaşların çocuklarını okullara gönderdiklerini ve bu öğrencilerin kırtasiye ve giyim masraflarını da aşevinin karşıladığını belirtti Salıcı ayrıca bayramlarda ayakkabı yardımı yaptıklarını da söyledi.

Uşak Aşevinin bu memnuniyetler sayesinde 25 yıldır ayakta kalabildiklerine değinen Salıcı; " Bir gayrimenkulümüz yok, belediye, devlet veya başka bir kuruluş tarafından veyahut gelir getirici bir kurumdan bize gelir gelmiyor. Sadece halkın verdikleriyle biz bu işi döndürmeye çalışıyoruz. " şeklinde konuştu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Uşak Aşevi Başkan Yardımcısı Mustafa Salıcı; 'Uşak Halkı Aşevine Her Zaman Sahip Çıkıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor
    10:34 İnegöl'deki mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürülüyor

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın, ilçenin birçok noktasından görülen yoğun dumanla birlikte etkisini sürdürüyor.

  • Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı
    10:34 Kırklareli'nde Jandarma Ekipleri Kaplumbağaları Doğal Yaşam Alanına Bıraktı

    Kırklareli'nde İl Jandarma Komutanlığı HAYDİ ekipleri, Kavaklı beldesi yakınlarında devriye faaliyeti sırasında karayolunda 2 kaplumbağa tespit etti. Ekipler, kaplumbağaları yol üzerinden alarak doğal yaşam alanlarına bıraktı.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı
    10:29 Tokat'ta Deprem Sonrası Bin Çadır Dağıtıldı

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi. Hatipoğlu, depremin hemen sonrasında AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve gerekli çalışmaların planlandığını belirtti. Ayrıca içme suyu ve kumanya dağıtımı da yapıldı. Vali Hatipoğlu, deprem sonrası dayanışma örneği gösteren Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerine teşekkür etti ve devletin tüm kurumlarının sahada olduğunu vurguladı.

  • Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    10:28 Nazilli'de trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, plakasız motosiklet ile panelvan çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü yaralandı ve Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.


Advertisement