Uşak Barosu'ndan 'Yargıyla Oynamayın' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Uşak Barosu'ndan 'Yargıyla Oynamayın' Çağrısı

UŞAK Baro Başkanı Gürcan Sağcan, getirilmek istenen anayasa teklifi ile yargı bağımsızlığının değiştirilmeye çalışıldığını öne sürerek "Yargı ile oynarsanız yarın sığınacak bir yer bulamazsınız" diye konuştu.

05.04.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UŞAK Baro Başkanı Gürcan Sağcan, getirilmek istenen anayasa teklifi ile yargı bağımsızlığının değiştirilmeye çalışıldığını öne sürerek "Yargı ile oynarsanız yarın sığınacak bir yer bulamazsınız" diye konuştu.

Uşak Adliyesi Atatürk Anıtı önünde 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törene Baro Başkanı Gürcan Sağcan ve baroya kayıtlı bir grup avukat katıldı. Törende yaptığı konuşmada; savunma, hukuk, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı kavramlarının avukatlık mesleğiyle sıkı sıkıya bağlı olduğunu ifade eden Sağcan, "Günümüzde, devletin özü hukuk devleti olmaktan geçmektedir. Hukuk devleti olmak için vatandaşların devredilmez temel hak ve özgürlüklere sahip olması ve devlet otoritesinin hukukla sınırlandırılması gerekir. Otoritenin sınırlandırılması savunmaya güçlü ve bağımsız konum tanıyarak gerçekleştirebilir. Savunmayı çökertip yargıyı ayakta tutmak olanaksızdır. Güçlü yargı ancak güçlü ve bağımsız savunmayla sağlanır. Savunmayı gözardı edenler, küçümseyenler hangi makamda ve mevkide olursa olsunlar dün olduğu gibi, bu gün ve yarın da savunmaya ve avukata gereksinim duyacaklardır. Avukatın sesini kısarsanız, milletin sesini kısarsınız" dedi. Anayasaların insan hak ve özgürlüklerinin, devletin teşkilatlanmasının en temel yasaları olarak uzlaşmayla yapılmalası gerektiğini savunan Sağcan, olağanüstü halin olduğu koşullarda bu anayasanın referanduma sunulmasının sakıncalar taşıdığını öne sürdü. Anayasa konusunda halkın hiçbir bilgisi bulunmadığını anlatan Sağcan, "Devletin en yetkili kişileri tarafından anayasaya hayır diyenler terörist olarak suçlanmakta, diğer taraftan iktidar sahipleri tarafından devletin tüm olanakları kullanılarak tek taraflı bir propaganda faaliyeti yürütülmektedir. Özgür bir tartışma ortamı yoktur. Tarafsız olması gereken devlet yöneticileri, meydanlara çıkmakta ve propaganda yapmaktadır. Bu anayasa teklifi bir referandum, bir halk oylaması olmaktan çıkmış bir plebisit yani, bir ulusun hangi devlete bağlanmak istediğini belirtmesi için başvurulan oylama, olmuştur" diye konuştu.

"SINIRSIZ GÜÇ TEHLİKELİDİR"

İktidar partisinin veya cumhurbaşkanının ihtiyacı gözetilerek anayasaların değiştirilemeyeceğini söyleyen Sağcan, "Anayasalar 100 yıllık olarak yapılır. 7 yıl önce 2010 yılında mevcut iktidar yine anayasanın HSYK ile ilgili maddelerini referanduma götürerek değiştirdi. İktidar yapılan bu değişiklik sayesinde FETÖ üyesi olan hakim ve savcıları yargının kilit noktalarına yerleştirdi. Türkiye'de yargı bağımsızlığı kalmadı. Bu terör örgütü hukuku kullanarak orduya darbe yaptı. Ergenekon ve balyoz davalarında yüzlerce üst rütbeli subay tutuklandı, ordunun komuta kademesi bozularak, FETÖ üyeleri ordunun kilit noktalarına getirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin taşları 2010 yılında döşenmiş oldu. Şu an getirilmek istenen değişiklikte de en önemli konu yargı bağımsızlığıdır. Eğer bu değişiklik kabul edilirse Başkan ülkedeki tüm hakim ve savcıları işe alma ve işten çıkarma yetkisine sahip olacak. Mahkeme salonuna siyaset girerse adalet kaçar. Bugün yargıyı denetiminiz altına alarak sınırsız bir güç elde edebilirsiniz. Fakat sınırsız güç tehlikelidir. İnsanlık tarihi sınırsız güç kullanmak isteyen iktidar sahipleriyle, bu gücü sınırlamak isteyen halkların mücadelesinin tarihidir. Lütfen yargı ile oynamayın. Yargı ile oynarsanız yarın sığınacak bir yer bulamazsınız" diye konuştu. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Barosu'ndan 'Yargıyla Oynamayın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da Damat, Eşi ve Kayınpederini Bıçaklayarak Öldürdü
    02:54 Bolu'da Damat, Eşi ve Kayınpederini Bıçaklayarak Öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde yaşanan olayda, ailenin damadı olan Serkan Zengin, tartıştığı eşi Meltem Zengin ve kayınpederi Turgut Doğanyiğit'i bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement