Uşak DSP Genel Başkanı Aksakal 'Hayır' Kampanyasını Uşak'ta Sürdürdü - Son Dakika
Güncel

Uşak DSP Genel Başkanı Aksakal 'Hayır' Kampanyasını Uşak'ta Sürdürdü

DSP Genel Başkanı Aksakal 'Hayır' kampanyasını Uşak'ta sürdürdüDEMOKRATİK Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ile eski Adalet Bakanı ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Uşak'ta partisinin düzenlediği akşam yemeğinde partililerine seslenerek 'Hayır' kampanyasını anlattı.

02.04.2017 01:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Aksakal 'Hayır' kampanyasını Uşak'ta sürdürdü

DEMOKRATİK Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal ile eski Adalet Bakanı ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Uşak'ta partisinin düzenlediği akşam yemeğinde partililerine seslenerek 'Hayır' kampanyasını anlattı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile eski Adalet Bakanı ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Uşak'taki Mavi Düğün Salonu'nda akşam düzenlenen yemekte partililerle buluştu. Derleyip, toplayıp teslim ettikleri devleti, yeniden toparlamanın DSP'nin üzerinde bir görev olduğunu belirten Aksakal, "Bu devleti yeniden derleyip toplamak için DSP'yi yeniden iş başına getireceğiz. 15 yılın sonunda geldiğimiz bu nokta tam bir fiyasko. Bu ülkeyi fakirliğe, fukaralığa ve sefalete mahkum eden Ak Partidir. Bunlar yolsuzlukla mücadele etmeyi kendileri için ön görmüşler. Kendi yolsuzluklarını Başbakan yardımcılarının tanımı ile söylüyorum. Harun gibi geldiler, Karun gibi oldular. Biz bunlara sıfır terörlü bir ülke teslim ettik, bunlar geldiler 15 senede ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Her gün 10'larca insan ölür hale geldi. İnsanlarımız sabah evden çıktıklarında akşam eve döneceklerini bilemez durumdalar. Bizim dönemimizde 2 ilde olağan üstü hal varken, bugün 81 ilde halde. Ülkeyi yasaklara boğdular ve bu yasaklardan kurtulamayacak bir anayasa değişikliğine 16 Nisan'da bize ya evet ya da hayır deyin diyorlar" dedi.

"BUNLARIN BASTIKLARI YERDE OT BİTMİYOR"

AK Parti'nin basiretsiz ve niteliksiz bir yönetim sergilediğine değinen Aksakal, "İnanın bunların artık bastıkları yerde ot bitmiyor. Konu komşumuzla kavgalı olduk. Bir tane dost komşumuz kalmadı. Onları da geçtik, denizaşırı ülkelerle de düşman haline geldik. Avrupa'yla kanlı bıçaklıyız. Her gün bir ülke ve devlet adamı ile bu ülkeyi kavga ettiriyorlar. Biz bunlara sıfır sorunlu Türkiye teslim etmiştik, buna hakları var mı? Bu durumu sürekli kılabilmek için sandık ortaya koyup dayatıyorlar bu anayasa değişikliğini gerçekleştiririz diyorlar. Çözüm sürecinin mimarı var. Beşir Atalay neredesin sen kardeşim, yüzüne hasret kaldık. Sonra ne dediler, yanıldık, bizi kandırdılar. Birde stratejik derinlik dediler Ahmet Davutoğlu vardı. Cumhurbaşkanı ve başbakan her yerde bize, 'Anayasa kitapçığı fırlatıldı, kriz oldu, unutmayın bunları' diyor. ya bu memlekette bir Cumhurbaşkanı yüzde 47 oy almış başbakanı fırlattı attı. Bunu görmesin mi bu millet. Ey Davutoğlu neredesin kardeşim. Yüzünü gören cennetlik. Bu Suriye vakasına bizi sen sürükledin. Bu ülkeyi o El Bab'da, Suriye'nin öte yakasında bu ülkenin askerlerini şehit yaptıran sensin, o ülkenin itini kopuğunu burada besletende sensin" diye konuştu.

Fırat Kalkanı operasyonunda Başbakanın açıklamalarına değinen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Başbakan geçtiğimiz günlerde Fırat Kalkanı operasyonu başarıyla bitti diyerek açıklama yaptı. Ben size başarıyı söyleyeyim 71 şehit, sıfır santimetre kare toprak, güzelce pılıyı pırtıyı toplayıp askerimiz mebusat torbasını sırtına takıp gelecek. Peki, karşılığında ne oldu, Kerkük'e Kürdistan bayrağı diktiler. Bunun hesabından kaçmak için size Anayasa değişikliği ile hakimleri savcıları denetim altına almak istiyorlar. Bu korkudan dolayı mecliste denetimden kurtulmak için tek adamlık istiyorlar. Amerika'nın Dış İşleri Bakanı geliyor, yalvarıyorlar, FETÖ'yü teslim etmeseniz bile geçici olarak tutuklayın diyorlar. Amerika bırakın FETÖ'yü tutuklamayı Halk Bankası'nın genel müdürünü tutukluyor" dedi.

Adalet eski Bakanı ve DSP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk ise, Türkiye'de bugüne kadar yapılan anayasa değişikliklerine değinerek, partililere neden hayır demeleri gerektiğini anlattı. Türk, "Türkiye'de bugüne kadar 86 anayasa maddesi değiştirildi. 1982 yılından bu yana yapılan anayasa değişiklikleri 5 defa halk oylamasına sunuldu. Bu değişiklik 1962 anayasasıydı. Ama şimdiki 1982 anayasası olarak 6. Anayasa değişikliği için halk oylamasıdır. Bugüne kadar değiştirilen 82 maddenin ötesinde şimdi görünüşte 18 maddeyle, gerçekte anayasanın 73 maddesinde değişiklik yapılmak isteniyor. Yapılan bu değişiklik sadece bir anayasa değişikliği ile sınırlı kalmayıp rejim değişikliğine girmiş vaziyettedir. Türkiye 1876'dan bu yana 5 anayasa değişikliğine gitti ama şimdi yapılmak istenen değişiklik halk yönetimi yerine tek adam yönetimi getirmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik ve hukuk devleti olması var. Şimdi getirilmek istenen değişiklikler devletin demokratik niteliğini ortadan kaldıracak ve hukuk devleti niteliğini yok edecek şekildedir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti ortadan kaldıracak niteliktedir. Anayasada ki değişiklik tek bir adamı güçlendirmek için getirilmiş değişikliklerdir. Diğer hükümlerse onu kabul ettirmek için süslenmiştir" şeklinde konuştu.

Uşak DSP Genel Başkanı Aksakal \'Hayır\' Kampanyasını Uşak\'ta Sürdürdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak DSP Genel Başkanı Aksakal 'Hayır' Kampanyasını Uşak'ta Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement