Uşak Fuarı Rekorla Açıldı - Son Dakika
Güncel

Uşak Fuarı Rekorla Açıldı

Uşak Fuarı Rekorla Açıldı

Uşak 3. Tarım ve Teknolojileri Fuarı ilk günden rekorla açıldı. Fuar alanı dolup taşarken ilk gün 10 bin ziyaretçi ağırladı.

25.08.2017 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 70 bin ziyaretçi beklediklerine dikkat çekerek "Fuar alanımıza sığamayıp dışarı taştık. Bu çiftçimizin teknolojiyi ne kadar yakından takip ettiğini gösteriyor" dedi.

GL Platform Fuarcılık tarafından Uşak Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Alan'da düzenlenen fuar, sektörün devlerini bir araya getirdi. 143 firmanın stant açtığı fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı. Fuarda sektörün önde gelen firmalarının yanısıra birlik ve kooperatiflerin yoğun katılımı da dikkat çekti.

"TARIMDA BİLİMİ KULLANIN"
Açılış töreninde konuşan Uşak Valisi Salim Demir, sanayide olduğu kadar tarımda da bilime ihtiyaç duyulduğunu belirterek "Sanayi bir üretim olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta üretimdir. Nasıl sanayide bilime teknolojiye ihtiyaç varsa aynı şekilde tarım ve hayvancılıkta da bilim ve teknolojiye gereksinim var" dedi. Vatan topraklarının tümünün bir sonraki nesilin emaneti olduğunu söyleyen Vali Demir, "Torunlarımıza emaneti sağlam teslim etmek için bize bilim ve teknoloji, tarımda ve hayvancılıkta da lazım. Bu tür etkinliklerin daha gelişerek kapsamlı devam etmesini diliyorum" dedi.

70 BİN ZİYARETÇİ
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın önemli bir değişim yaşadığını, bunun da yine Uşaklıların girişimcilik ruhundan kaynaklandığını belirterek, "Uşak tarım ve hayvancılıkta da aynı girişimcilik ruhuna sahip. Bu fuara hem firmaların hem de ziyaretçilerin yüksek katılımı da bunu gösteriyor. İlk günden öğle saatlerine kadar 7 bin ziyaretçi geldi, akşam saatlerine kadar da ziyaretçi sayısının 10 bine ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl toplam 35 bin kişi ağırladığımız fuarımıza bu yıl 70 bin ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Fuar alanımıza sığamayıp dışarı taştık. Hemşehrilerimizin ve çevre illerin bize ilgisi artıyor" dedi Cahan, fuara olan yoğun ilginin bir diğer nedeninin ise üreticinin teknolojiyi yakından takip etmesinden kaynaklandığını belirterek, "Çiftçimizle tarım teknolojilerini buluşturmaya devam etmek istiyoruz. Efeler şehri, yarenler şehri, yörük şehriyiz. Tarımdan geldik, sanayimiz, ekonomimiz gelişiyor. Daha yapacak çok işimiz var. Sanayide, tarımda, kentsel dönüşümde, alt yapıda, üst yapıda, sosyal yaşamda Türkiye'nin örnek şehirlerden biri olma yolunda adım adım ilerliyoruz ve bu ilerleme sırasında bir çok ilklere de imza atıyoruz" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ise Uşak'ın Ege'nin en küçük ve sulanabilir arazisi en az ili olmasına rağmen ülke ekonomisine yüzde 1 ile 10 arasında katkı sağladığını söyledi. Tunç, Uşak'ın tarım ve hayvancılıkta toplam 26 milyon lira olan desteklemenin, geçen yıl 64 milyona çıktığını, bu yılın ilk altı ayında ise 50 milyon lira destekleme yapıldığını yıl sonuna kadar bu rakamın artacağını ifade etti. AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da tarımda toplulaştırma ve sulu tarıma ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Uşaklı CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da üretinin ürettiğinin hakkını alması için tüm sektörün işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

ÇİFTÇİNİN FUARI
GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Uşak'ın tarım ve hayvancılıkta geldiği noktayı gözler önüne serdiği gibi verim artışı hedefini sağlamak için de önemli bir köprü görevi gördüğünü söyledi. Ceylan, "Bu yalnızca tarım ve teknolojinin sergilendiği bir fuar değil. Aynı zamanda üreticinin birbirini tanıdığı, yeni işbirliklerine imza attığı, derdine çare olacak çözümleri bulduğu, destelemeler konusunda bilgilendirildiği bir fuar. Ekonomiye, tanıtıma katkıda bulunan ama her şeyden önemlisi çiftçinin yalnız olmadığının gösterildiği bir fuar. Tüm ziyaretçilerimize tek tek gönülden teşekkür ederiz" dedi. Açılışın ardından Ceylan, destekleri nedeniyle Vali Demir, Belediye Başkanı Cahan, milletvekilleri ile oda ve birlik başkanlarına plaket verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uşak Fuarı Rekorla Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı
    12:19 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden biri tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 15 gram esrar, 27 sentetik ecza, 15 gram metamfetamin ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

  • CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı
    12:19 CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve yaşlı kesimin çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı
    12:19 Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmen yakalanarak Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor
    12:18 Bilecik'te Çift Sıra Parklanmalar ve Yaya Geçitleri Üzerine Park Edilen Araçlar Tartışma Yaratıyor

    Bilecik merkezinde bir araç sürücüsünün gelişi güzel park etmesi ve yayaların tepkisi, çift sıra parklanmalar ve yaya geçitleri üzerine park edilen araçlar konusunda tartışmalara yol açtı. Yayalar, aracın kaldırıma çıkacak şekilde park edilmesine tepki gösterirken, yetkililerden konuyla ilgili önlem alınmasını istedi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı
    12:16 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, 5000 Evlerde Yoğun Desteğe Karşılandı

    Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, 5000 evlerde düzenlenen iftar programında mahalle sakinlerinin yoğun desteğiyle karşılandı. Çetinkaya, programda yaptığı konuşmada, seçimlerden sonra tüm mahallelerin problemlerini çözmek için hızlı bir şekilde çalışacaklarını belirtti.

  • Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi
    12:16 Merkezefendi Belediyesi Başkarcı Mahallesi'nde İftar Programı Düzenledi

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde düzenlediği iftar programı Başkarcı Mahallesi'nde gerçekleşti. Binlerce kişinin katıldığı toplu iftar programında Başkan Doğan konuşma yaptı.

  • Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı
    12:16 Başkan Zolan, 1 Günde 6 İlçeyi Ziyaret Ederek Rekor Kırdı

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 28 Mart'ta Bekilli, Baklan, Bozkurt, Pamukkale, Çivril ve Merkezefendi ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 1 günde yaklaşık 550 kilometre yol kat eden Başkan Zolan, eşine az rastlanır bir rekora imza attı. Gittiği her yerde yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Zolan, vatandaşlara teşekkür etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor
    12:16 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle İhtiyaç Sahibi Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin bebek besinlerine erişmesine destek olmak amacıyla 6-24 aylık çocuklara ücretsiz mama desteği sağlıyor.


Advertisement