Uşak İki Kanseri Yendi, Şimdi Kilolarıyla Mücadele Ediyor - Son Dakika
Güncel

Uşak İki Kanseri Yendi, Şimdi Kilolarıyla Mücadele Ediyor

İki kanseri yendi, şimdi kilolarıyla mücadele ediyorUşak'ta, 4 yıl önce 70 kiloyken yakalandığı akciğer ve karaciğer kanserini yenen 38 yaşındaki Aysun Çamtepe, bu defada kullandığı ilaçlar nedeniyle aldığı aşırı kilolardan kurtulmak için tedavi görüyor.

25.03.2019 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki kanseri yendi, şimdi kilolarıyla mücadele ediyor

Uşak'ta, 4 yıl önce 70 kiloyken yakalandığı akciğer ve karaciğer kanserini yenen 38 yaşındaki Aysun Çamtepe, bu defada kullandığı ilaçlar nedeniyle aldığı aşırı kilolardan kurtulmak için tedavi görüyor. 270 kilo olduğu için 3 yıldır yerinden kalkamayan ve 11 paramedik tarafından branda ile taşınarak kaldırıldığı hastanede diyet ve tedaviye alınan Çamtepe, en büyük hayalinin üç çocuğuyla lunaparka, denize, pikniğe gitmek, onlarla top oynayıp, onları okullarına götürebilmek olduğunu söyledi.

Üç çocuk annesi olan ev kadını Aysun Çamtepe, 2005 yılında 70 kilodayken akciğer ve karaciğer kanserine yakalandı. İki kanserle aynı anda mücadele etmek için Uşak ve İstanbul'daki hastaneler arasında adeta mekik dokuyarak kemoterapi tedavisi gördü. Aldığı ilaçlar nedeniyle vücudunda ödemler oluştu. Çamtepe, 270 kiloya kadar çıktı. Aşırı kiloları nedeniyle 3 yıldır ayağa kalkamayan Çamtepe, 2 ay önce 11 paramedik tarafından brandayla taşındığı ambulans ile Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Burada 2 ay diyet ve ilaç tedavisi gören Çamtepe 60 kilo verebildi. Ancak yine de yatağından kalkamayan ve ihtiyaçlarını kendi başına göremeyen Çamtepe, Evden beni 11 kişi brandaya yerleştirip, hastaneye taşıdı. Bu halimden çok utandğım için çocuklarımın yüzüne bakamadım diyerek, gözyaşı döktü.

TEK HAYALİ ÇOCUKLARINI OKULA GÖTÜREBİLMEK

270 kilo olunca hayata küstüğünü belirten Çamtepe, Yatağa mahkum oldum. Kimseye derdimi anlatamıyorum, çocuklarıma bakamadığım için akrabalarımda kalıyorlar. Bu durum gücüme gidiyor. Çaresizlikten bitkin haldeyim. Eski halimi düşündükçe ağlıyorum, çok üzülüyorum. Bu yaşımda yatağa mahkum olmak zoruma gidiyor. Herkesin yaptığı şeyler benim hayalim oldu. Çocuklarımla lunaparka, denize, pikniğe gitmek, onlarla top oynamak istiyorum. Kilo verince bu hayallerimi gerçekleştireceğim. En büyük hayalim ise çocuklarımı okula götürüp getirmek ama onu bile yapamıyorum diye konuştu.

'İŞTEN ÇIKARILDIM, İLAÇLARI ALAMIYORUZ'

İki aydır eşinin yanında hastanede olan 47 yaşındaki Ergün Çamtepe ise eşine bakmak için sık sık hastaneye gittiğinden çalıştığı gübre fabrikasındaki işinden çıkarıldığını belirterek, Eşimin tedavisi için alması gereken ilaçlar var ancak imkanımız olmadığı için alamıyoruz. Çevremizdeki kişilerden borç alıyoruz, eczanelere de borçlarımız var. 3 aydır 500 lira olan ev kirasını ödeyemiyoruz. Eşimin alması gereken ilaçlar da yurt dışından dövizle geliyor, SGK karşılamıyor. Aylık yaklaşık 3 bin lira ilaç parası ödemiz gerekiyor. 6, 10, 14 yaşında 3 çocuğumuz var. İkisi okuyor. Eşim için devlet bize 440 lira yardım, ona baktığım için de bana 1300 lira yardım yapıyor ancak bunlar yetmiyor diye konuştu.

Uşak İki Kanseri Yendi, Şimdi Kilolarıyla Mücadele Ediyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak İki Kanseri Yendi, Şimdi Kilolarıyla Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement