Uşak İl İstihdam ve Meslekli Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Uşak İl İstihdam ve Meslekli Eğitim Kurulu Toplandı

Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 4. olağan toplantısı yapıldı.

18.10.2017 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı 4. olağan toplantısı yapıldı.

Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda, ocak-eylül döneminde 6 bin 936'sı kadın ve 5 bin 659'u erkek olmak üzere 12 bin 595 kişinin İŞKUR'a iş müracaatında bulunduğu, bunlardan 6 bin 384 kişinin işe yerleştirildiğini kaydetti.

İstihdamın geliştirilmesi çalışmaları hakkında bilgi veren Demir, şunları kaydetti:

"Bu yıl 4 özel politika kursu, 10 istihdam garantili kurs, 9 istihdam garantisiz kurs, 24 uygulamalı girişimcilik eğitimi ve 1 hükümlülere yönelik olmak üzere toplam 48 kurs açıldı. Bu kurslardan toplam bin 148 kursiyer yararlandı. İŞKUR'un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından bin 620 katılımcı faydalanırken toplum yararına programlardan ise bin 64 katılımcının faydalanması sağlandı."

Demir, işsizlikle mücadelede herkese görev düştünü dile getirerek, "Bir yerin kalkınması ve gelişmesi için olmazsa olmaz, çözülmesi gereken konuların başında istihdam ve mesleki eğitim gelmektedir. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedefleri var. Bu hedeflerin ulaşılmasındaki anahtar kelime istihdam ve mesleki eğitimdir. Bir ülkenin istihdamı düzenli ise mesleki eğitimde çok ciddi bir altyapı kurulmuş ve insanlarını kalifiye hale getirebiliyorsa o ülkenin önünde kimse duramaz." ifadelerini kullandı.

Sanayi kenti olarak Uşak'taki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olmasına rağmen kendilerinin de mesleki eğitime büyük önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Demir, "Planlamamızı ileriye dönük geniş kapsamlı gerçekleştirmeliyiz. İstihdam ve mesleki eğitime önem vermemiz ve ciddi bir bakışla bakarak perspektifimizin çok geniş ve kapsamlı olması gerekir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak İl İstihdam ve Meslekli Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement