Uşak İli ve Çehresini Değiştirdik - Son Dakika
Güncel

Uşak İli ve Çehresini Değiştirdik

Uşak İli ve Çehresini Değiştirdik

DSİ Uşak'ta yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

19.01.2018 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;''DSİ Genel Müdürlüğü tarafından son 15 yılda; Uşak şehir merkezine yıllık 6,4 milyon m3 içmesuyu sağladık. 17 baraj ve 12 gölet inşa ettik. 94.560 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 85 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.46 derenin ıslahını tamamladık. ''dedi.

''SULAMA PROJELERİ BÖLGE İÇİN KALKINMANIN ANAHTARI''

Son 15 yılda tamamladığımız 39 adet sulama tesisi ile toplam 94.560 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlandığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; Böylece çiftçilerimize yıllık 85 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 7 adet sulama tesisimizin inşası hızla devam ediyor. Ayrıca Uşak'ın bereketli topraklarına 7 adet daha sulama tesisi yapmayı planlıyoruz.

Uşak'a bugüne kadar bugüne kadar 17 baraj ve 12 gölet yaptık. 2 adet barajın ve 5 göletin inşaatı devam ediyor. Uşak'ta bugüne kadar 2 adet içmesuyu tesisi tamamladık. Bu tesisler ile Uşak şehir merkezine yıllık toplam 6,4 milyon m3 içmesuyu temin ediyoruz. Ayrıca 2 adet Sanayi-kullanma suyu tesisinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Uşak için taşkın koruma tesislerinin önemini biliyoruz ve bu doğrultuda son 15 yılda
46 adet dere ıslah tesisi yaparak Uşak şehir merkezi, 44 meskûn mahal, 8.040 dekar araziyi taşkınlardan koruduk. Ayrıca 2 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam etmektedir. 'dedi.

"BÖLGESEL GELİŞİM PROJELERİ'NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR''

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "GÖLSU" projesi kapsamında Uşak ilinin de nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; EGEGEP Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerini kapsamaktadır. Bu proje kapsamında Uşak'ta hak ettiği hizmetleri alacaktır. EGEGEP kapsamında Uşak'a; 2003-2019 yılları arasında yapılan ve yapılacak tesisler 4 adet içmesuyu tesisi, 35 adet baraj ve gölet, 46 adet sulama tesisi,45 adet taşkın koruma tesisi olmak üzere toplam 130 tesis açılacaktır. ''dedi.

'2017'de Uşak İlimizde 10 Adet Su Yapısını Tamamladık''

2017'de Uşak'ın DSİ yatırımlarıyla adeta coştuğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU;'' DSİ olarak 2017 yılında Uşak ilimizde 2 adet baraj, 2 adet gölet, 1 adet sulama tesisi ve 5 adet taşkın koruma tesisini tamamladık. 'dedi.

Genel Müdür ACU;'' Uşak 2018'e bambaşka bir vizyonla "merhaba" dedi. Dokuzsele Deresi Islah Projesi ile kentin çehresi değişti. 28 milyon liralık dev yatırım kenti modern bir görünüme kavuştururken; proje Uşak tarihinin en büyük çevre yatırımı olarak tarihe geçti. 2017 yılında Uşak'ta hizmete giren tesislerin toplam yatırım maliyeti ise 149 milyon 100 bin lirayı buldu.

KURDELELERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KESTİ

29 Kasım tarihinde düzenlenen toplu açılış ile 7.7 milyar liralık 375 tesisi vatandaşın hizmetine sunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Uşak'ta da 10 tesisin kurdelesini kesti.

BİNLERCE KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

Kurdelesini kestiği tesisler arasında Uşaklı sanayicilerin yıllardır beklediği Merkez Uzundere ve Kocadere Barajları da bulunuyor. İki Baraj Uşak Organize Sanayi Bölgesine yılda ortalama 5 milyon 386 bin m3 su sağlayacak; binlerce kişiye iş imkânı doğacak.

Merkez Selvioğlu Göleti ile Eskisaray Göleti ise 3 430 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacak. İki proje bölge çiftçisine her yıl ortalama 3 milyon 300 bin lira kazandıracaktır. Hizmete alınan projelerin Uşak ilimize ve Uşaklı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 'dedi.

ACU;''DSİ olarak Toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız; tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir.

1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz; belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir. 'dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;''Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 'dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uşak İli ve Çehresini Değiştirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy
    11:43 Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy

    Trabzon'da tarihi İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda 40 yıldır kitap satarak geçimini sağlayan İsmail Gürsoy, topladığı bağışlarla sahipsiz kedileri doyuruyor. Gürsoy, cami avlusunda beslediği kediler için hayırseverlerden yardım alıyor ve onları düzenli olarak besliyor.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi
    11:42 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. Cengiz'in cenazesi, adli tıpta tamamlanan işlemlerin ardından ailesine teslim edilirken katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları sürüyor.

  • Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor
    11:42 Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor

    Tek katlı ev ve ahırların kar altında kaldığı Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor. Bahar mevsiminde yoğun kar alan ve kırsaldaki evlerin kara gömüldüğü kentte, vatandaşlar zorlu bir yaşam sürüyor.

  • Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    11:42 Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çınarlı Mahallesi'ndeki bir barda yapılan operasyonda ruhsatsız 7 tabanca, 18 av tüfeği ve 12 mermi ele geçirdi. Operasyonda Tahsin C. ve Ersen D. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor
    11:41 Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor

    Malatya'da yapılacak yerel seçimlerin ardından inşaat sektöründe ciddi bir artış ve hareketlilik bekleniyor. Deprem bölgelerinde konut ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte sektörde istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama olması öngörülüyor. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, kredi sorununun giderilmesi ve yeni yapılan deprem konutlarıyla birlikte güvenli ve yaşanabilir konutlar üretileceğini belirtti.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.


Advertisement