Uşak Şeker Fabrikası 89'uncu Kampanya Dönemi Şeker Pancarı Alımları Başladı - Son Dakika
Yerel

Uşak Şeker Fabrikası 89'uncu Kampanya Dönemi Şeker Pancarı Alımları Başladı

Uşak Şeker Fabrikası 89\'uncu Kampanya Dönemi Şeker Pancarı Alımları Başladı

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası 2014-2015 yılı 89’uncu kampanya dönemi şeker pancarı alımları yapılan törenle başladı.

19.09.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası 2014-2015 yılı 89'uncu kampanya dönemi şeker pancarı alımları yapılan törenle başladı.

Türkiye'nin ilk Şeker Fabrikası olma özelliğini taşıyan ve 1926 yılından beri üretim yapan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın 89'uncukez açılan "Pancar Alım Kampanyası" nedeniyle, fabrikadan tören düzenlendi. Törende Uşak protokolü tam kadro yer alırken, Uşak Valisi Seddar Yavuz, bir başarı hikayesinin bahçesinde bulunulduğunu belirterek, kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu, şeker pancarı ekmiş ve bel kullanmış birisi olarak çiftçilerin nasıl zorluklar içinde üretim yaptığını bildiğini ifade etti. Yavuz; "Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüdükçe ve geliştikçe riskler artıyor. Eğer büyümek istiyorsanız risk almak durumundasınız, risk almayan bir ülkenin veya herhangi bir işletmenin büyüme şansı yok" dedi.

Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası Müdürü Ekrem Meydanlı da pancar üretim sözleşmesi çerçevesinde Uşak merkez, Çivril, Simav ve Dumlupınar pancar üretim bölge şeflikleriyle toplam 93 köyden 2 bin 411 çiftçi ailesiyle 205 bin tonluk üretim kapasitesi sözleşmesi yaptıklarını söyledi.

23 Eylül'den itibaren pancar işlemesine başlayacaklarını ve 24 saat 3 vardiyada günlük bin 800 ton pancar işleyeceklerini anlatan Meydanlı, "Ortalama 95 gün sürecek pancar kampanyasında firesi düşülmüş 175 bin ton pancar işlenecek, bundan da yaklaşık 25 bin ton şeker üretimi beklemekteyiz. Aynı zamanda 7 bin 500 ton melas, 60 bin ton da pancar küspesi bekliyoruz" dedi

Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancar getiren çiftçilere hediye verildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Şeker Fabrikası 89'uncu Kampanya Dönemi Şeker Pancarı Alımları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement