Uşak'ta "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu" Projesi Kapanış Töreni Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu" Projesi Kapanış Töreni Gerçekleşti

Uşak\'ta "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu" Projesi Kapanış Töreni Gerçekleşti

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi hibe programı kapsamında yer alan, Uşak Üniversitesi tarafından yürütülen ve Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ortak olduğu “Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu”...

21.02.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi hibe programı kapsamında yer alan, Uşak Üniversitesi tarafından yürütülen ve Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün ortak olduğu "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu" projesinin kapanış töreni gerçekleşti.

Programa Vali Ahmet Okur, Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nafiz Kaya ile Prof. Dr. Cengiz Soykan, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, KOSGEB Uşak Müdürü Adem Aypar, İŞKUR Uşak Müdürü İlhan Temel, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Yıldız ve UOSB Bölge Müdürü Namık Gök, kurum müdürleri, sanayici ve işadamları ile akademisyenler katıldı.

Programda konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Uşak Üniversitesi ailesi olarak, Uşak ilinin kalkınması ve gelişimi için gerekli gayret ve çabayı gösterdiklerini söyledi. Yeni açılan bölümler ve Tıp Fakültesi'nin ilimize kattığı ve katacağı değerin tartışmasız olduğuna dikkat çeken Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, konuşmasında şunları aktardı: "İlkler şehri olarak bilinen ilimizde, bilim ve sanat adına birçok ilki başarmak için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Büyüyen bir aile olan Uşak Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerin ilimize, halkımıza ve üniversitemize katkısı çok büyüktür. Yürütmekte olduğumuz "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu Projesi" ile ilimizde bulunana işsiz gençlerin iş sahibi olması ve kendi işinin kurabilme imkanı verilmesi sağlanmaktadır. Gençlerimizin iş sahibi olmasının ötesinde, bir de ustalık hünerinin ortaya çıkarılması ve meslek sahibi edindirilmesi, projemizin önemli bir yanını da göstermektedir. İş kurma hayali ile fikrilerini gerçekleştirmek isteyen gençlerimize sunduğumuz imkan ile heyecanlarına ortak olabilmek, bizi hem mutlu hem de başarılı hissettirmiştir. Yeni bir iş kurmak demek, birkaç gencin de istihdamı demektir. Bu açıdan bakıldığında projemiz istihdam konusunda oldukça etkili olmuştur. Uşak ilinin üniversitesi olarak, bilimin ışığında hareket etmekteyiz. Çalışmalarımız, ilimizin gelişmesine katkıda bulunacak şekilde planlanmaktadır. Planlarımız çerçevesinde, Uşak ili ve Uşak Üniversitesi geleceğe çok parlak bakmaktadır. Uşak Üniversitesi olarak bilime olan katkımızın yanında, ilimize olan katkımızın da gün geçtikçe arttığı gerçeği, başarılı çalışmalarımızın bir göstergesidir. Uşak Üniversitesi aklın ve bilimin ışığında saygın bir üniversitedir. Büyüyen ve gelişen dünyada, daha ileriye gidebilmek ve hep en önde yer alabilmek için çalışmalarımız tüm gayretimizle devam etmektedir ve edecektir"

Vali Ahmet Okur ise, "Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu" adlı projenin Uşak Üniversitesi ile Uşaklı iş dünyasının bir arada aynı amaca, aynı hedefe beraber yürümesi anlamında başarılı bir proje olduğunun altını çizerek "Projeden istifade eden gençlerimizin kendi meslek hayatlarında ve aile hayatlarında faydalarını göreceğini ümit ediyorum. İlimizdeki işsizlik oranı yüzde 4,5-5 civarda. Bu birçok ilin arayıp ta bulamadığı bir oran. Biz de aslında işsizlik yok. Uşak iş arayan herkese iş verecek kapasiteye sahip. Özellikle iş adamlarımızla yaptığım görüşmelerde vasıflı, kaliteli, gönüllü, çalıştığı yere faydalı olmak isteyen kişilere ihtiyaçları olduklarını söylüyorlar. Bu tarz projelerle iş dünyamıza daha vasıflı daha kaliteli aranan eleman olacak gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Biz kamu kurumlarımız olarak bu anlamda ilimizin ihtiyacını azami derecede karşılamaya yönelik her türlü gayretin içerisindeyiz. Bizim Uşak ile ilgili düşüncelerimiz var, geleceğine dair vizyonumuz var. Bunların başında OSB'lerin genişlemesi geliyor. Bu genişleme iş potansiyeline farklı yelpazelerde çalışma alanları açacaktır. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyor gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu Projesi kapanış töreni projede emeği geçenlere teşekkür belgelerinin takdimi ve diğer katılımcılara sertifikalarının protokol üyeleri tarafından verilmesiyle sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta 'Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu' Projesi Kapanış Töreni Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement